Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), () - MUĞLA’nın Milas İlçesi’nde, trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 9 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Oğulcan Eray Yılmaz’ın ailesi tarafından bağışlanan organları, nakil bekleyen beş hasta için umut oldu.
Selimiye Beldesi’nde geçen 5 Mart'ta Oğulcan Eray Yılmaz kullandığı 34 FG 3936 pakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybedip, yol kenarındaki bir marketin duvarına ve demir bariyerlere çarptı. Ehliyetsiz sürücü Yılmaz, ağır yaralandı. Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yılmaz, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Yılmaz’ın doktorların müdahalelerine rağmen bu sabah beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin Organ Doku Bağış Birimi Sorumlusu Dağıstan Daniş, Oğulcan'ın organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü. 55 yaşındaki baba Behzat Yılmaz, bunun üzerine oğlunun ve kendisinin organlarını bağışladı.
Organları almak için İzmir Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri ile Ankara’dan Yüksek İhtisas Hastanesi’nden ekipler dün saat 23.30 sıralarında Milas’a geldi. 4 saatlik ameliyatla Yılmaz’ın kalp, karaciğer, akciğer ve böbrekleri alındı. Alınan organlardan kalp Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 33 yaşındaki bir erkek hastaya nakledildi. Böbrekler ve karaciğer Dokuz Eylül Üniversitesi Üniversitesi’ne, akciğer ise Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nde, uygun hastalara nakledilmek üzere götürüldü.
Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Yılmaz, “Oğulcan Eray’ın bagışlanan organları başarılı ameliyatla alındı. Burada babası son derece duyarlı davranarak, hem oğlunun hem de kendi organlarını bağışlayıp, büyük bir fedakarlık gösterdi. Baba Behzat Yılmaz için acı veren bir durum. Oğlunu kaybetti. Ama oğlu Oğulcan da isminden dolayı birçok kişiye can oldu. Oğulcan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Aileye de yaptıkları duyarlı davranıştan dolayı teşekkür ediyorum. Bu davranışın herkese örnek olmasını diliyorum” dedi.

OÇ(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)