KAYSERİ’de Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında yapılan atamaları, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne siyah çelenk bırakarak protesto etti. Sendika yöneticilerinin, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile görüşmek istemeleri üzerine bir ‘Şov’ tartışması yaşandı.
Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak, ‘AKP’nin öğretmeni olmayacağız’, ‘Gün gelecek, devran dönecek AKP hesap verecek’  sloganları eşliğinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar yürüdü. Burada alkış tutarak ve siyah çelenk bırakarak atamaları protesto eden eğitimciler adına Hayriye Dabanoğlu İlkokulu Müdürü Faruk Salih Erdoğan hazırlanan bildiriyi okudu. Erdoğan, şöyle dedi:
"10 Haziran 2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik sonrasında Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılı dolduran eğitim yöneticilerinin görevlerinin, puanlamaya dayalı olarak yapılacak olan değerlendirme sonucuna göre yerlerine yenilerinin atanması ile birlikte sona ereceği açıklanmıştır. Sözkonusu değerlendirme puanları, eğitim kurumu müdürleri ile neredeyse tek bir gün çalışmamış, eğitim kurumu müdürünü hiç tanımayan, büyük bölümü geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı sonunda ‘siyaseten’ atanmış ilçe milli eğitim müdürü ile şube müdürleri tarafından da verilebilmiştir. Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçları sonucunda görevden alınan, görev süresi uzatılan ve yeni atanan okul müdürlerine baktığımızda, bugüne kadar görülmemiş yaygınlıkta, tarihin en büyük tasfiye operasyonu ve siyasal kadrolaşma girişimi ile karşı karşıya olduğumuz açıktır. Sendikalarımız, objektiflikten ve hakkaniyetten uzak bir şekilde yapılan değerlendirmeler sonucunda görevleri sona erdirilen okul müdürlerine verilen puanların iptaline karar verilmesi istemiyle dava hazırlıklarına başlamıştır."
Bildirinin okunması ardından, Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Eğitim-Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın ve Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile görüşmek için makamına geldiler. Makamdaki görevli, Milli Eğitim İl Müdürü Yılmaz’ın kurum dışında olduğunu ve ne zaman döneceğini bilmediğini söyledi. Bunun üzerine sendika yöneticileri de Yılmaz gelene kadar makamda beklemek istediklerini belirtti.
Görevli, misafirlere çay ikram edeceğini ancak gazeteciler çekim yaptığı sürece bunu gerçekleştirmek istemediklerini ifade etti. Bu ifade sonrasında sendika yöneticileri ile görevli arasında tartışma görüldü. Daha sonra görevli ile Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk arasında bu kez ‘Şov yapma’ tartışması görüldü. Öztürk, "Esas şovu sen yapıyorsun. Sen kim oluyorsun da bize şov yapmayın diyorsun?" diyerek görevlinin üzerine yürüdü.
Araya giren emniyet görevlileri, Milli Eğitim Müdürlüğü görevlisini uzaklaştırarak makam odasına aldı ve daha sonra sendika görevlileri ile konuştu. Emniyet görevlileri, bir ara gazetecilerin dışarı çıkmasını da istedi. Bunun üzerine sendika yöneticileri, gazetecilerin görevlerini yaptığını söyledi. Daha sonra sendika yöneticileri, Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek istediklerini ve randevu talepleri olduğunu belirterek, müdürlükten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI