İSTANBUL Çapa Öğretmen Okulu mezunu emekli öğretmenler, dördüncü kez Antalya'da buluştu.
350 emekli öğretmen, Konyaaltı sahilindeki Sea Life Otel'de bir araya geldi. Buluşma etkinliğinde, bir de karma resim sergisi açıldı. Emekli öğretmenler arasındaki şair ve yazarlar da kitaplarını tanıtma, imzalama fırsatı buldu. Sergide, 20 ressamın yağlıboya, suluboya, guaj boya, rölyef, ebru ve fotoğraf çalışması eserlerine yer aldı.
'Antalya Buluşması'nın organizatörlerinden Rıza Keleş, İstanbul Çapa Öğretmen Okulu Mezunları Grubu'na katılımın her geçen yıl arttığını, geleneksel hale getirilen buluşmanın da her yıl farklı bir ilde gerçekleştiğini söyledi. Keleş, "Organizasyon grubumuz, emekli meslektaşlarımızı 9 yıldan beri bir araya geliyor. Tanışıp kaynaşıyoruz, birlikte gezip eğleniyoruz, unutamadığımız anılarımızı paylaşıyoruz" dedi.
Buluşma etkinliği kapsamında açılan resim sergisinde, emekli resim öğretmenlerinin, emekli olduktan sonra sanatla uğraşmaya başlayan farklı branş öğretmenlerinin eserleri sergilendi. Sergiye, Hamdi Dicle, İsmail Yıldırım, Orhan Benli, Beyhan Gülen, Firdevs Çağlayan, Turan Ekici, Hatice Gülmez, Makbule Topçuoğlu, Şahver Altıntaş, Emel Şen, Necla Candemir, Sevgi Sevim Ceylan, Ömer Şahiner, James Lee Mouland, Ruhi İdacıtürk, Emrah Günay, Mehmet Çevik, Nebahat Baran, Ünal Sümer, Aynur Öztamur katıldı. (FOTOĞRAFLI)