MİLLİ Eğitim Temel Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikler, iş bırakma eylemi yapan eğitim sendikaları tarafından Trabzon’da protesto edildi.
Valilik önünde toplanan ve horon tepen Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim Sen’e mensup yaklaşık 500 eğitimci, hükümet aleyhine sloganlar eşliğinde düdük çalarak Taksim Alanı’na kadar yürüdü. Bu sırada bazı kişiler pencerelerde tencere ve tava çalarak yürüyüşçülere destek verdi, bazıları da tepki gösterdi. Taksim Alanı’nda konuşma yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı ve Kamu Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, şöyle dedi:
"Milli Eğitim Temel Kanunu’nda değişiklik yapılması Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi. Bu yasa tasarısının çok tehlikeli olduğunu anlatmamıza rağmen hükümet yine bildiğini okudu. Bu tasarı insan hakları ihlalleriyle doludur, kazanılmış hakları budamaktadır. Eğitimin yandaşlıkla birlikte anılmasına neden olacaktır. Ehliyetin, liyakatin, bilginin, tecrübenin değil, AKP iktidarının adamı olmanın temel kıstas yapılmasına yol açacaktır. Sinen, korkan, itiraz edemeyen, bir köşede kendisine çizilen kaderi bekleyen, haksızlıklar karşısında sesini yükseltemeyen ‘köleler’ eğitimin her kademesinde filizlenecektir."
Eğitim-Sen Şube Başkanı Muhammet İkinci ise, 17 Aralık'ta düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından yıllardır kader ortaklığı yaptığı kesimlerle arası bozulan siyasi iktidarın, ülkeyi hızla otoriterleştiren, yasama, yürütme ve yargıyı büyük ölçüde kendi iktidarının denetimine alan yasal düzenlemelerin ardından, eğitim sistemini tamamen denetimi altına almak için harekete geçtiğini öne sürdü.

OŞ(TM/İD) (FOTOĞRAFLI)