Bayram KAPLAN- Ahmet AKKUŞ/ŞIRNAK, MARDİN, () - IRAK Şam İslam Devleti örgütü üyelerinin (IŞİD) ele geçirdiği Musul'un Sengal (Sincar) İlçesi'nden kaçarak geldikleri Şırnak'ın İdil İlçesi'nde eski öğretmenevi ve itfaiye binasına yerleştirilen 508 Ezidinin çocuklarına Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, çeşitil oyuncaklar alarak, oyun parkı kurdu.
IŞİD'ten kaçarak Şırnak'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü üzerinden yurda gelen Ezidiler'den 508'si İdil'deki eski öğretmenevi ve itfaiye binasına yerleştirildi. Ezidi çocuklara Eğitim-Sen üyeleri ve bir grup öğretmen; oyuncak, şeker ve gıda malzemesi dağıttı. Ezidiler, binanın bahçesine de oyun parkı kuran öğretmenlerin bu davranışına teşekkür etti. İdil Belediyesi de, Ezidiler'e her gün 3 öğün olmak üzere yemek dağıtıyor.
NUSAYBİN'DE 300 EZİDİ
Aynı güzergahtan yurda gelen 300 Ezidi de Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Girmeli Mahallesi'ndeki Halk Evi'ne yerleştirildi. Gece geç saatlerine kadar Ezidilerin yerleşmesine yardımcı olan Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, düzenli olarak aileleri ziyaret edip, günlük ihtiyaçlarını belirleyeceklerini ve belirlenecek ihtiyaçları da kendilerinin halk ile birlikte gidermeye çalışacaklarını söyledi. Ezidiler'in burada sağlık taramasından geçirileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI