KARS'taki Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından düzenlenen 'Serhat'ta Kadın Olmak' konulu kısa film yarışmasında, Ardahan'da öğretmenlik yapan Erbil Erkmen, 'Anne' adlı filmiyle birinci seçildi. Ailesinde yaşanan olaylardan etkilenerek öğretmen arkadaşı ile birlikte senaryosunu yazdığı filmi çeken Erkmen, "Filmde anne rolünü meslektaşım, çocuğunu ise öğrencimiz canlandırdı. Filmde eşini kaybeden kadının yaşadığı zorluklar konu ediliyor" dedi.
Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta faaliyet yürüten SERKA, bölge illerinde yaşayan kadının ekonomik yaşamdaki yerine ve kalkınmadaki rolüne dikkat çekmek amacıyla ikinci kez 'Serhat'ta Kadın Olmak' temalı kısa film yarışması düzenledi. Pınar Şenel'in başkanlığını yaptığı Beyhan Büyükyıldız, Banu Bozdemir, Tülay Akca ve Murat Tolga Şen'den oluşan 4'ü kadın 5 kişilik jüri, oy çokluğuyla birinciliği Erbil Erkmen'in 'Anne', ikinciliği Serpil Sönmez'in 'Serhat'ın Güçlü Kadınları', üçüncülüğü ise Mehmet Emin Türküz'ün 'Hayat Ağacı' filmlerine verdi.
Ardahan'ın Damal İlçesi'ndeki Şehit Piyade Asteğmen Yılmaz Kaan Çok Programlı Lisesi'nde görev yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Erbil Erkmen, yönettiği 'Anne' filmi ile 10 bin liralık ödülün de sahibi oldu. Ailesinde yaşanan olaydan esinlenerek öğretmen arkadaşı ile birlikte senaryosunu yazdığı filmi çeken 26 yaşındaki Adanalı Erkmen, bunun ilk kısa filmi olduğunu söyledi. 3 yıldır öğretmenlik yaptığını anlatan Erbil Erkmen, "Filmde anne rolünü meslektaşım Havva Doğan, çocuğunu 8 yaşındaki öğrencimiz Neşe Hazar canlandırdı. Filmde eşini kaybeden kadının yaşadığı zorluklar konu ediliyor. Filmi 1 ayda Damal'daki 4 köyde çektik. Damal Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen arkadaşlarım ve eşimin büyük desteği oldu. Eğitim amaçlı bir yarışmada birinci seçildiğim için çok mutluyum" diye konuştu.