Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR Anadolu Öğretmen Lisesi'nin kapatılarak 'Kız İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesini 3 gündür yaptıkları eylemlerle protesto eden okulun öğrencilerine, Eğitim- İş İl Temsilciliği destek verdi. Sendika sekreteri Mehmet Şahin, hükümetin öğretmen liselerini kapatarak 166 yıllık bir geleneği kaldırdığını belirtti.
Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi kapatılarak Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldü. LYS Tercih Rehberi'nde okulun adını 'Afyonkarahisar Kız İmam Hatip Lisesi' olarak gören öğrenci ve veliler, geçen pazartesi günü okulun imam hatip lisesine dönüştürülmesini protesto etti. Okulun öğrencileri bu eylemin ardından dün 'sessiz oturma ve okuma' eylemi başlattı. Afyonkarahisar Valiliği karşısındaki Anıtpark'ta oturan öğrenciler kitap okudu, test çözdü. Kararın revize edilmesi için imza kampanyası başlatan öğrencilere Eğitim-İş İl Temsilciliği destek verdi.
166 YILLIK BİR GELENEK
Eğitim-İş İl Temsilcilik Sekreteri Mehmet Şahin, hükümetin öğretmen liselerini kapatarak 166 yıllık bir geleneğe son verdiğini belirtti. 16 Mart 1848'de 'Darülmuallimin-i Rüşdi' adıyla eğitime başlayan öğretmen okullarının 1989-1990 eğitim-öğretim yılında anadolu öğretmen liselerine dönüştürüldüğünü kaydeden Şahin, "Anadolu öğretmen liselerinin kapatılmasıyla 166 yıllık dev bir çınarı yıktılar" dedi.
YENİ BİNA YAPILMALI
Afyonkarahisar'da kimsenin imam hatip lisesi açılmasına karşı olmadığını, ancak şehrin en başarılı okulunun kapatılmasına anlam veremediklerini belirten Şahin, "İmam hatip liselerine asla karşı değiliz. İhtiyaç varsa açılmalıdır. Ama buradan sormak istiyoruz; yeni bir imam hatip lisesi açmak için yeni bir bina yapmaya devletimizin gücü yok mudur da Afyon'un en güzide okulunun kurum kimliği silinmek istenmektedir" diye konuştu.
Yaklaşık 2 saat parkta 'sessiz okuma' eylemi yapan öğrenciler daha sonra dağıldı

FOTOĞRAFLI