ANTALYA, () - TÜRKİYE'nin ilk öğretmen okulları arasında yer alan ve bugüne kadar 5 binin üzerinde öğretmeni eğitime kazandıran Antalya Aksu Öğretmen Lisesi'nin 1972 mezunları, 42 yıl sonra ilk kez biraraya geldi.
Antalya Aksu Öğretmen Lisesi 1972 yılı mezunları, 42 yıl sonra ilk kez buluştu. Emekli öğretmen Erdal Özkan'ın 5 yıllık araştırmasının ardından kahvaltıda biraraya gelen mezunlar, birbirlerini tanımakta güçlük çekti. Aralarında Aksu Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Demirkaplan'ın da bulunduğu mezunlar kucaklaşıp hasret giderdi, uzun uzun sohbet etti.
5 YIL MEZUNLARI HER YERDE ARADI
Yıllar sonra yeniden biraraya gelmenin mutluluğunu yaşayan mezunlar, birbirleriyle bol bol şakalaşmayı da ihmal etmedi. Emekli öğretmen Erdal Özkan, 5 yıldır yaptığı araştırma ile 1972 yılında mezun olan 144 öğrenciden tamamına yakınına ulaştığını belirterek, "Sosyal medya ve birebir iletişim ile arkadaşlarımızın çoğuna ulaştık. Artık birbirimizi unutmayı düşünmüyoruz" dedi.
İKİNCİ BULUŞMA KASIMDA
1972 yılı tüm mezunlarını kapsayan bir program düzenleyeceklerini belirten Erdal Özkan, "Arkadaşlarımızla Kasım ayında Gazipaşa'da konaklamalı buluşma sözüyle ayrıldık. Şimdilik kendi dönem mezunlarımızla kucaklaştık. Temmuz ayının ikinci pazar günü Aksu Öğretmen Lisesi'nin bahçesinde düzenlenecek büyük buluşmaya da tüm mezunları davet ediyorum" dedi.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Aksu Öğretmen Lisesi mezunu olmanın ayrıcalık olduğunu 42 yıl sonra yeniden anladıklarını belirten Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Demirkaplan ise "Mezuniyetin ardından hepimiz Anadolu'nun bir köşesine gittik. Yıllar sonra ise yeniden biraraya geldik. Arkadaşlarımızla uzun uzun konuştuk. Bugünü organize eden Erdal Özkan ve Ahmet Zeki Güvenç'e teşekkür ediyorum" dedi.

YA(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)