DERSHANELERİN kapatılması konusundaki tartışmalar sürerken, Balıkesir'in öğretmen kökenli MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok'tan da bir tepki geldi. Dershanelerin kapatılmasının haksızlık ve hukuksuzluk olduğunu belirten Başkan Ok, “Bu ancak, komünist rejimlerde olur. Serbest girişimciliğin geçerli olduğu ülkelerde bu mümkün değildir” dedi.
Balıkesir'de faaliyet gösteren Uğur Dershanesi’nin yönetici ve öğretmenlerinin belediyeyi ziyaretinde açıklamalarda bulunan Başkan Ok, özel dershanelerin hiç gereği yokken ve uygun olmayan bir zamanda kapatılmaya çalışıldığını ve bunun önemli sıkıntılara yol açacağını söyledi. Son açıklamalarla birlikte öğrenci, öğretmen ve velilerin kafasının karıştırıldığını vurgulayan Ok, bu girişimin eğitim camiasına yapılmış büyük bir kötülük olduğunu öne sürdü.
Türkiye'nin demokratik ve serbest girişimciliğin geçerli olduğu bir ülke olduğunu dile getiren ve konunun arz-talep dengesi içerisinde ele alınması gerektiğini belirten Başkan Ok, “Yapılması gereken iş, bu dershanelerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın, eğitimin kalitesi konusunda alacağı tedbirlerle bir ihtiyaç olmaktan çıkarılmasıdır. Yapılmaya çalışılan, haksızlık ve hukuksuzluktur. Bu ancak, komünist rejimlerde olur. Serbest girişimciliğin geçerli olduğu ülkelerde bu mümkün değildir” dedi.
Dershanelerin eksiği varsa giderilmesi gerektiğini savunan Ok, “Örneğin hastanelerin eksiği olduğunda onları kapatmak mı gerekiyor? Ben de bir eğitimciyim. Tarım Meslek Lisesi mezunuyum. Eğer dershaneler olmasaydı üniversiteye giremeyecektim. Ayrıca dershanelerde 100 bine yakın bir personel çalışmaktadır, bu sayı aileleriyle birlikte 500 bin eder. Yani siz, bu girişiminizle bu kişilerin vebaline gireceksiniz demektir. Üstelik istihdam kapısı kapanmış olacak. Hükümet bu hatasından dönmeli, ciddi meselelerle uğraşmalıdır” diye konuştu.