Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ, () - MİLLİ Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Öğrenme Şenliği’ Kayseri Büyükşehir Belediye Parkı’nda başladı. Şenlikte açılan stantlarda birbirinden ilginç projelerin yanı sıra, ücretsiz saç ve cilt bakımı da ilgi gördü.
Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürlüğü’nün Kayseri'de düzenlediği ve herkese yeteneklerini sergileme imkânı sunan şenlik, ilgi gördü. Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan'ın açılışını yaptığı şenlik alanında, kent merkezi ve ilçelerden okul, Halk Eğitim Merkezleri, meslek örgütleri, Meslek Eğitim Merkezleri stant açtı.
Öğrencilerin ilginç projelerinin yanı sıra, kadınların, el işi göz nuru işlemeleri de ilgi gördü. Halk Eğitim Merkezleri ve Meslek Eğitim Merkezleri’nde kuaförlerin açtığı stantlarda ücretsiz cilt ve saç bakımı yapıldı. Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün illerle düzenlediği şenliklerin önemine değindi. Aygenç, “Öğrenme Şenlikleri, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içermesi itibarı ile hayat boyu öğrenmeye katılımı teşvik etmek açısından büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

DÖ(OE/AAA(FOTOĞRAFLI)