SBS yerine getirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları bugün saat 09.00'da başladı.
Sınavının yapıldığı okullardan biri olan Çapa Atatürk Ortaokulu'na öğrenciler aileleriyle birlikte bir saat önceden gelip beklemeye başladı.
Öğrenciler, üst araması yapılmadan 08.30'da salonlara alındı. Sınava giren öğrenciler heyecanlı olduklarını, sınava çok çalıştıklarını, yeni sınav sisteminin de iyi olduğunu söyledi. Öte yandan okul bahçesinde bekleyen veliler de çocuklarının sınava çok çalıştıklarını, çocuklarından daha da heyecanlı olduklarını kaydettiler. Sınavın başlamasının hemen ardından veliler öğrencilerin sesten rahatsız olmaması için okul bahçesinden çıkarıldı. ÖĞRENCİLER 60 SORU CEVAPLAYACAK
Saat 09.00'da başlayan sınav saat 12.00'de sona erecek. Öğrenciler, Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin her birinden 20'şer soruya 120 dakikada cevap vermeye çalışacak. Türkçe sınavı 09.00'da, Matematik sınavı 10.10'da, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı ise 11.20'de başlayacak. Her ders için öğrencilere 40 dakika süre verilecek. Sınavlar arası dinlenme süresi ise 30 dakika. Yarın yapılacak sınavda ise öğrenciler Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sorulacak 60 soruya 120 dakika süre verilecek.
Sınavlar nedeniyle okullar 2 gün tatil edilmişti.