MUŞ'un merkeze bağlı Taşoluk Köyü'ndeki, 75'inci Yıl Tekel Taşoluk Yatılı İlköğretim Okulu'nda (YİBO) öğretmen ve öğrencilerinin 3 yıl önce meyve ağaçlarından oluşturdukları bahçe köye örnek oldu.
Kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Taşoluk Köyü'ndeki YİBO Müdürü Mehmet Güneş, daha önce köyde hiç meyve ağacı olmadığını göz önüne alarak 3 yıl önce 10 dekarlık alanı 40 öğretmen ve öğrencileri ile düzenledikten sonra Amasya ve Malatya Tarım İşletmesi ile bağlantı kurdu. Güneş, ücret ödemeden köye elma, armut, kiraz, vişne ve kayısı gibi meyve fidanları getirterek bunları dikti. Yaptıkları meyve bahçesinin köy halkına örnek olduğunu vurgulayan Güneş, şöyle dedi:
"Tarım derslerinde öğrencilere uygulamalı olarak bahçelerinin oluşması ve meyve yetiştirilmesi konusunda bilgiler veriliyordu. Oluşturulan meyve bahçesini öğretmenler öğrencilerle birlikte her gün bahçede sulama, budama bakım işlerini yaptı. Birkaç yıl sonra bahçedeki ağaçlar meyvelerin ağırlığından dalları kırıldı. Okuluda oluşturduğumuz ve bu bahçe halka örnek oldu. 3 yıl öncesine kadar köyde tek meyve ağacı yoktu. Bugün 30 meyve bahçesi var."
YİBO Müdürü Mehmet Güneş, okul bahçesinde çeşitli meyvelerin dışında sebze bahçesinde oluşturarak biber, roka, domates, patlıcan, maydanoz, tere, soğan ve salatalık ta yetiştirdiklerini belirterek bunları ihtiyacı olan herkesin kullandığını söyledi.

FOTOĞRAFLI