GAZİOSMANPAŞA’da lüks jipler kiralayıp ilk ve ortaokulların önünde öğrencileri kandırarak cep telefonlarını alan 3 kişilik çete polisin 3 ay süren çalışması sonucu yakalandı. İstanbul genelinde 60 öğrencinin cep telefonunu bu şekilde alan şebeke üyeleri çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Gaziosmanpaşa İlçe Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polisler son aylarda ilk ve ortaokulların önünde artan cep telefonu hırsızlığı üzerine harekete geçti. Polis önce 3 kişi olduğunu belirlediği hırsızlık şebekesinin çalışma yöntemini deşifre etti. Lüks cipler kiralayarak ilk ve ortaokulların önüne gelen hırsızların, şık giyimli ve kibar konuştuğunu tespit eden polis şebeke üyelerinin çocukları acil görüşme yapmamız gerek diyerek kandırdığını belirledi. Hırsızların görünüşlerinden dolayı şüpheye düşmeyen çocukları bu şekilde kandırdığı cep telefonunu vermeyen öğrencileri ise bıçakla tehdit ederek telefonu aldığı belirtildi.
Mağdur öğrencilerin ifadesinden yola çıkan polis hırsızların özellikle Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bayrampaşa ve Arnavutköy ilçelerini tercih ettiğini belirleyince bu bölgelerdeki çalışmasını yoğunlaştırdı. Çevredeki bütün kameraları inceleyen polis hırsızların yakalanmamak için kiraladıkları jipin plakasını söktüğünü veya kağıtla kapattığını belirledi.
Aynı gün içinde üç öğrencinin cep telefonunun çalındığı ihbarının gelmesi üzerine çevrede geniş çaplı operasyon başlatan polis şebekenin iki üyesini kiraladıkları jipin içinde kıskıvrak yakaladı. Üzerlerinde aynı yöntemle aldıkları 6 telefon bulunan 19 yaşındaki Ümit D. ve Barış K.'nın ifadelerinin ardından çetenin üçüncü elemanı Yunus K. da evinde ele geçirildi.
Aynı yöntemi kullanarak İstanbul genelinde 60 öğrencinin cep telefonunu çalan hırsızların telefonları piyasa değerinin altında bayilere sattıkları belirlerdi. Hırsızlık ve uyuşturudan daha önce emniyette kaydı bulunan şebeke üyelerinin emniyetteki ilk ifadelerinde suçlarını kabul ettikleri öğrenildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.