KREDİ ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) üniversite öğrenimi görürken evlenen çiftlerin kendi borçlarının silineceği ve 10 bin lira da burs imkanı sağlayacağı yönündeki kararına yönelik Akdeniz Üniversitesi'nde bir grup öğrencinin katılımıyla temsili toplu nikah töreni düzenlendi.
Akdeniz İlerici Öğrenciler Platformu üyesi öğrencilerden oluşan 10 çift bugün öğle saatlerinde kampüsün Meltem kapısından başlayıp üniversite içerisinde gelin arabasıyla tur attı. Konvoy sırasında, "KYK'nın yaptığı açıklamadan sonra; üniversite öğrenimi görürken evlenen çiftlerin kredi borçlarının silineceğini duyan çapulcu çiftlerimiz evlenme kararı aldılar. Çapulcularımızın borçsuzluğa adım attıkları bu mutlu günde sizleri de kızlı-erkekli aramızda görmekten mutluluk duyarız" anonsu yapıldı. 'Çapulnazlar ve Çapulcanlar evleniyor' yazılı düğün davetiyesini andıran bildiri dağıtan grup, Olbia Çarşısı'na ulaştı. Temsili nikahı kıyılacak öğrenciler çarşı havuzbaşında hazırlanan nikah masasına oturdu. Nikahı ise bir temsili öğretim üyesi kıydı. Temsili öğretim üyesi, "Evet, buraya toplanma sebebimiz, kızlı-erkekli gayrimeşru bir yaşamdan, ak-pak, nur dolu bir dünyaya ilk adımı atmalarıdır. Gençlerimiz borçlu sefil yaşamdan refah bir hayata geçecektir" diyerek nikah törenini başlattı.
Damatlara, "Sen yavrum iyi günde kötü günde, karını hamile olarak sokakta gezdirmeyeceğine, kürtaj yaptırmayacağına, çalıştırmayacağına, karnından sıpasını sırtından sopasını eksik etmeyeceğine söz veriyor musun?" diye soran temsili öğretim üyesi, temsili gelin ve damatlara, "3 çocuk yapacağınıza, doğacak çocuklarınıza kızlı-erkekli aynı asansörü, aynı otobüsü, aynı yurdu, kullandırtmayacağınıza söz veriyor musunuz?" diye de sordu.
ADANA VALİSİ'NE GÖNDERME
Temsili nikah töreninde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a gönderme de yapıldı. Gelinin, "Ne saçmalıyorsun, insanların özel yaşamına kimse karışamaz" şeklindeki yanıtına nikahı kıyan öğretim üyesi, "Lan gavat ne diyorsun sen" diye karşılık verdi. Gelinin, "Bana gavat diyemezsin, seni dava edeceğim" sözleri üzerine de öğretim üyesi, "Yavrum kim gavat dedi. Ben kavas dedim kavas" şeklinde konuşarak kendini savundu.
GELİN VE DAMADA HEDİYE
Nikah töreni öğretim üyesinin, "Devletimiz, kıymetlimiz, yüce padişahımız, yoluna kul olduğumuz, haşmetlimizin bana verdiği yetkiye dayanarak, sizi KYK borçlarından arındırıyor, gayrimeşru kızlı-erkekli ortamdan kurtarıyor, karı-koca ilan ediyorum" sözleriyle bitti.
Nikah töreninde gelin ve damada hükümetin hediye paketi gönderdiği de belirtilerek takı töreninde damada baret, geline gaz maskesi ve genç çifte bir de sprey hediye edildi.
Havuzbaşındaki temsili nikah törenini çok sayıda öğrenci izledi. Üniversitenin güvenlik güçleri sivil polis ekiplerinin de takip ettiği eylem halay çekilmesinin ardından olaysız sona erdi.