Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - TRAKYA Üniversitesi öğrencileri, Soma’da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenlerin anısına yazdıkları, 'Bıçak kemiğe dayandı' adlı tiyatro oyununu sokakta sahneledi.
Edirne kent merkezindeki Saraçlar Caddesi'nden geçenler, öğrencilerin sergilediği sokak tiyatrosu ile karşılaştı. Başlarına baret takan, yüzlerini siyana boyayan 10 üniversiteli amatör tiyatro oyuncusu, Soma’daki kazada hayatını kaybedenler için 'Bıçak kemiğe dayandı' adlı oyunu yazdı. Oyun gereği madenci kıyafetli öğrenciler, bir süre yürüdükten sonra kendilerini yere bırakıp ölü taklidi yaptı. Senaryosu gereği hayatını kaybeden maden işçilerinin tekrar canlanıp ölümlerinin nedenlerini sorguladıkları oyun 7 dakika sürüyor. Oyunda ölüm sonrası gözü yaşlı anne babalar ile çocuklarının feryatları da canlandırılıyor.
Trakya Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Kadir Yavaş, "Soma’da yaşanan faciayla ilgili insanların dikkatini yaşanan olaylara çekmek için böyle bir sokak tiyatrosu oyunu sahneledik" dedi.
Öğrenciler sokakta sergiledikleri oyunu kameraya kaydedip sosyal paylaşım sitelerinde paylaştı.

ACZ(LK/BT) (FOTOĞRAFLI)