KARADENİZ Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler, ayakkabı kutularından hazırladıkları pankartlarla yürüyüş yaptı, hükümete ilişkin yolsuzluk iddiaları nedeniyle tepki gösterdi.
KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci ayakkabı kutularından hazırladıkları pankartlarla yürüyüş yaptı. 'Halkın parası AKP’nin cebinde', 'Bakanlar yetmez hükümet istifa', 'Yolsuzluk yolunuz, istifa sonunuz' sloganları atarak rektörlük önüne gelen öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Seda Kenanoğlu, şunları söyledi:
“Son günlerde yaşanan AKP– cemaat çatışması, 11 yıllık iktidarı süresince cemaat ile el ele, kol kola yürüyen, yağan yağmurda beraber ıslanan AKP iktidarının yaptığı yolsuzlukları birer birer ortaya dökmüştür. Yıllarca kentleri, doğayı talan ederek, insanların emeklerinden çalarak biriktirdikleri paralar ayakkabı kutularından çıktı. Bizler çok iyi biliyoruz ki, bu iktidar çatışmasında kazanan kim olursa olsun biz kaybedeceğiz. Savaşın tarafları olan cemaat ve AKP 11 yıldır el ele bizleri sömürmeye devam ediyor. Bu ülkeyi babalı- oğullu soyanlar alın terini, emeğini çaldıkları halka hesap verene kadar sokaklarda mücadele etmeye devam edeceğiz. İktidar oyunlarına bizi seyirci kalmaya zorlasalar da seyirci kalmayacağız.