TÜM yurtta olduğu gibi İzmir'de de Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS), heyecanı yaşandı. Gergin oldukları gözlenen öğrenciler sınıflarına geçip sınava başlarken, dışarda bekleyen aileleri ise dua kitapları okudu. Bazı aileler ise güzel havadan yararlanarak çimler üzerinde piknik yaptı. Bu arada, aileler, sınav sonrasında soruların açıklanmamasına tepki gösterdi.
Türkiye’de toplam 175 sınav merkezinde yapılacak olan YGS sınavı, saat 10.00’da başladı. 160 dakika süren sınav öncesinde İzmir’de de, hem öğrencilerin hem de ailelerin büyük heyecan yaşadı. Kentin en büyük sınav merkezlerinden birisi durumunda olan Ege Üniversitesi kampüs alanı da, araç yoğunluğu yaşadı. Erken saatlerden itibaren araçların kuruklar oluşturduğu kampüs içerisinde, öğrenciler saat 09.00’dan itibaren sınıflarına alınmaya başlandı. Kapı girişlerinde öğrencilerin sınav belgeleri, kimliklerini dikkatlice inceleyen görevliler, giysilerde de, yine ayrıntılı olarak üst araması yaptı. Bunun yanı sırada sınava geç kalan öğrencilerin de koşarak yetişmeye çalıştıkları sırada oldukça stresli oldukları gözlemlendi.
AİLELERİN HEYECANLI BEKLEYİŞİ
Öğrencilerin sınava girmesinin ardından anne ve babalarının da, gergin ve heyecanlı bekleyişi başladı. Kimi anneler, şans getirmesi, manevi destek vermesi için kuran okudu. Kimi veliler ise, roman ve gazete okumayı tercih etti. Bu arada havanın güzel olmasını değerlendiren aileler de, çıktı. Onlar da kampüsün çimenlik alanlarından yanlarında getirdikleri yiyeceklerle bekleyişi pikniğe çevirdi.
Çocuğunu bahçede bekleyen velilerden edebiyat öğretmeni Derya Özgüven, yıllarca öğrencileri için duyduğu bu stresi bu kez kendi çocuğu için yaşadığını söyledi. Özgüven, "Öğrencilerimiz büyük emek verdi. Bir yıl boyunca bu sınava hazırlık yaptı. Benim çocuğum da bu sabaha kadar iyiydi ama, uyandıktan sonra gerginlik yaşadı. Heyecanlıydı. Bu arada soruların açıklanmayacak olması da bu gerginliği arttırdı bence. Çünkü öğrenciler çıktıkları anda neyi doğru neyi yanlış yaptıklarını biliyorlardı. Ama şimdi bunu bilimeyecekler. Soruların açıklanmaması çok saçma. Bunun neden yaptıklarını bilmiyorum ama olmamalı" dedi. Velilerden Berrin Yorgun, kızının ikinci kez sınava girdiğini genel olarak iyi bir sonuç beklediğini dile getirdi.

TY(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)