BURSA,'da Uludağ Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyeleri, ikinci öğretim öğrencilerine kampüste yemek çıkmamasını, Rektörlüğün önünde yumurta pişirerek protesto ettiler. Piknik tüpün üzerine koydukları tavada yumurta pişiren öğrenciler daha yumurtayı yediler.
Uludağ Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyeleri, ikinci öğretim öğrencilerine kampüste yemek çıkmamasını protesto etmek için bugün kampüs alanında toplandı. Ellerinde 'Açız', 'Ali'nin karnı aç' yazılı pankartlar taşıyan ve 'Rektör şaşırma, talepleri karşıla', 'Müşteri değil, öğrenciyiz' sloganları atan öğrenciler daha sonra Rektörlük binasına yürüdü. Burada yanlarında getirdikleri piknik tüpün üzerine koydukları tavada yumurta pişirerek Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek'i protesto eden öğrenciler, daha sonra pişirdikleri yumurtayı yediler.
Öğrenci Kolektifi adına açıklama yapan Bilam Keskin, "Yemekhane mücadelemiz ile ilgili 5 bini aşkın imza topladık. Bu imzaları Rektöre ulaştıracağız. İkinci öğretim öğrencilerine yemek çıkmasını, yemekhanede fiş uygulamasının yeniden başlatılmasını istiyoruz. Ayrıca engelli öğrenciler için yemekhaneye ulaşmak mümkün olmadığından yemekhaneye engelli rampası ve asansör konulması da taleplerimiz arasında yer alıyor" dedi.