Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), () - MUSTAFA Kemal Üniversitesi (MKÜ) 3'üncü Bilim ve Sanat Şenliği kapsamında Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Karton Tekne Yarışması düzenledi. Teknelerini önce sergileyen yarışmacılar, daha sonra denizde batmadan parkuru tamamlama mücadelesi verdi.
MKÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Denizcilik Meslek Yüksekokulu'nun birlikte düzenlediği Karton Tekne Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile MKÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz'ın da izlediği yarışma için İskenderun İskelesi'nde toplanan yarışmacılar burada karton teknelerinin son kontrollerini yaparak eksikliklerini giderdiler. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan da katılımın olduğu yarışmada 10'un üzerindeki karton tekne ilginç görüntü ve tasarımları ile vatandaşların ilgisini çekti.
SADECE KARTON VE KOLİ BANDI KULLANDILAR
Yarışma öncesi bir konuşma yapan Dekan Ayşe Bahar Yılmaz, yarışmacıların 3 kategoride ödüllendirileceğini belirterek, "Yarışmacılar sadece karton ve koli bant kullanarak kendi hayallerindeki kayıkları yaptılar. Yarışmacıların bireysel veya grup halinde yarışabilecekler. Üç kategoride yapılan yarışmada 'Turu tamamlama' kategorisi. Bu kategoride batmadan 50 metrelik parkuru tamamlayan kazanacak. İkinci kategorimiz 'Hayallerimin gemisi' en güzel dizaynı yapan ödüllendirilecek. Üçüncü kategorimiz de 'Titanik' kategorisi, en hızlı batana ödül vereceğiz" diye konuştu.
KARTON TEKNELERİ YÜZDÜRDÜLER
Daha sonra yarışmaya geçildi ve öğrenciler karton teknelerini denize indirdi. Kendilerinin de içinde olduğu tekneyi batırmadan turu tamamlamak için kürek çeken öğrenciler kıyasıya bir mücadele verirken, birçoğu batmaktan kurtulamadı. Renkli görüntülerin yer aldığı yarışma sonunda turu karton tekneleriyle batmadan turu tamamlayan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

UA(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)