ERZURUM'dan, okulların yarı yıl tatili için köylerine kar üstü araçlarla götürülen öğrenciler, pazartesi günü açılacak okullarına devam etmeleri için yine kar üstü araçlarla getirildi.
Kent merkezindeki değişik okullarda okuyan ve Palandöken Kayak Merkezi'nin güneyinde kalan bölgede oturan 20 öğrenci, sömestir tatili nedeniyle götürüldükleri köylerinden dün tekrar alındı. Kış mevsiminde Palandöken'in kuzeyinde kalan yolların kayak pistine dönüştürülmesi ve taşıt ulaşımına kapatılması nedeniyle Özel İdare Müdürlüğü'ne ait kar üstü araç, merkeze bağlı Aziziye, Çakalok, Tekman ilçelerinin İncesu ile Küçük Geçit mezralarından aldığı öğrencileri 3 saatlik yolculuğun ardından Toparlak Köyü'ne getirdi. Öğrenciler, burada kendilerini bekleyen yakınları tarafından otomobillerle kent merkezinde kaldıkları evlere götürüldü.
19 Mayıs Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Esmer Hınıslı, 6 yıldır yarı yıl tatilinde evine kür üstü araçla gidip geldiğini söyledi. 'Tırtıl' adını verdikleri kar üstü araçla yolculuğun çok zor olduğunu belirten Hınıslı, "Aziziye Köyü'nde oturuyorum. Köyde okul yok. Bu nedenle şehirde amcamın yanında kalıyorum. Yaklaşık 3 saat süren bu yolculukta içimiz dışımıza çıkıyor. Tırtıl uçurumun kenarından geçerken kayıp düşeceğiz diye çok korkuyoruz" dedi.
Çakalok Köyü'nde oturduğunu ve kendisinin de Van'da öğretmen olduğunu vurgulayan Emrullah Toparlag ise "Öğretmen olduk ama hala tırtıldan kurtulamadık. Ben de tatilde köyüme kar üstü araçla gittim. Şimdi öğrencilerle birlikte geri döndüm. Öğrenci olduğum zaman yürüyerek okula giderdik. Çünkü böyle modern kar üstü araçları yoktu. Allah devlete zeval vermesin. Şimdi devlet hizmetimize kar üstü araç vermiş. Köy yolları Palandöken Kayak Merkezi'nden geçtiği için kışın hiç açılmaz" diye konuştu.