Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ndeki Yenişehir İlköğretim Okulu öğrencileri, 2'nci sınıf öğrencisi engelli Hüseyin Oluğ'a akülü sandalye alınması için başlatılan kampanyaya harçlıklarını vererek destekte bulundu.
Silopi Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortak Okulu'nda öğretmenlik yapan Aydın Vural, Yenişehir İlköğretim Okulu 2'nci sınıfta okuyan engelli Hüseyin Oluğ için bir derneğin başlattığı akülü sandalye kampanyasına başvuruda bulundu. Kampanya kapsamında, okulda kurduğu yardım kutusuna öğrenciler harçlıklarını atarak destek verdi.
Öğretmen Aydın Vural, "81 ilimize akülü sandalye hediye ediyoruz, bu kampanya öğretmenlerin yaptığı bir kampanyadır. Biz de bu kampanya kapsamında Şırnak için ayrılan sandalyeyi neden Silopi’ye getirmeyelim diye arayışa başladık. Daha önce sokakta gördüğümüz ve çeşitli yardımlar yaptığımız bir öğrencimiz vardı. 2'nci sınıf öğrencisi Hüseyin’e bu sandalyeyi getirmek, 81 ilden Şırnak’a olan hisseyi, sandalyeyi Hüseyine getirmek için çalışmalarımıza başladık. Biz toplayabildiğimiz kadarını toplayacağız. Geri kalan para dernek tarafından karşılanacak. Öğrenciler akın akın bugünkü harçlıklarını getirip Hüseyin için sandığımıza attı. Mayıs ayında Hüseyin’in akülü sandalyesini teslim edeceğiz" dedi.
Aynı okulda öğretmenlik yapan Fırat Özdemir de, öğrencilerin alacakları simit parasını Hüseyin Oluğ için yardım kutusuna attığını belirterek, "Arkadaşlarımız, öğrencilerimiz bugün simit ve poğaça almadılar, meyve suyu içmediler, çikolata yemediler ama Hüseyin kardeşimize yardımcı olabilmek için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler. Hepsinden Allah razı olsun" diye konuştu.
Kendisi için açılan yardım kampanyasını duyunca çok mutlu olduğunu dile getiren engelli Hüseyin Oluğ, "Haberim yokken benim adıma kampanya açıldı. Bana Akülü sandalye alacaklar. Yardım yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

MSY(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)