İZMİT'te bir grup lise öğrencisi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselilere yeni bir yönetmelik dayattığını öne sürerek "Demokratik Lise İstiyoruz" pankartı açarak protesto yürüyüşü yaptı. 
İzmit'te Yürüyüş Yolu'nun Belediye İşhanı önünde toplanan Devrimci Liseliler (DEV-Lis), Genç Umut, Liseli Öğrenciler Birliği (LÖB) üyeleri, buradan pankart ve sloganlarla yürüyüşe geçti. 'Demokratik Lise' istediklerini söyleyen öğrenciler, 'Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim', 'MEB'den hesabı liseliler soracak', 'Liseler bizimle özgürleşecek' sloganları attı. Yürüyüş Yolu üzerinden Cumhuriyet Parkı'na kadar devam eden yürüyüşe yol kenarındaki bazı vatandaşlar da destek verdi. 
Cumhuriyet Parkı'nda grup adına açıklama Umut Aktaş, henüz  4+4+4 sistemi çözülemeden, liseli öğrencilere yeni bir yönetmeliğin dayatıldığını belirterek, bazı yasaklamaların da liselilerin Gezi Parkı direnişine katılmaları nedeniyle alındığını ileri sürerek  şunları söyledi:
"Devamsızlık sayısı 19'dan 10 indirilirken ders geçme notu 50'ye yükseltildi. Yıllardır talepte bulunduğumuz serbest kıyafet sistemi kaldırılırken, kız arkadaşlarımızın giydiği etekler de yasaklandı. İlk iki gün için kınama, devamsızlık sürdüğü takdirde de uzaklaştırma ve son olarak okuldan atılma gibi cezalar devreye girecek. 12'nci sınıf öğrencilerinin sınav hazırlığı süresi için verilen özürlü devamsızlık hakkı da 35 güne düşürüldü. Öğrenciler bu sisteme boyun eğmeyecektir." 
Basın açıklamasının ardından Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrenciler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.