KAYSERİ’de öğrencisinin attığı yumruk sonucu düşüp başını kaldırıma çarpan, 18 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra dün yaşamını yitiren Müdür Yardımcısı 59 yaşındaki Mehmet Aktaş için görev yaptığı okulda tören düzenlendi. Törende ögrenciler ve Aktaş'ın meslektaşları gözyaşı döktü.
Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş, geçen 16 Mayıs’ta cuma namazı için okuldan ayrıldığı sırada 12'nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki F.Ş.’nin attığı yumruk sonrası düşmüş ve başını asfalta çarpmıştı. Beyin kanaması geçiren Mehmet Aktaş, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 18 gün yoğun bakımda kalmış, dün 15.30’da hayatını kaybetmişti. F.Ş. ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Mehmet Aktaş için Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bahçesi’nde bu sabah tören düzenlendi. 35 yıllık eğitimci Mehmet Aktaş’ın Türk bayrağına sarılı tabutu önünde öğrenciler ve öğretmen arkadaşları sırayla nöbet tuttu. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai Çamdalı, Mehmet Aktaş’ın 16 Mayıs’ta öğrencisinin saldırısı sonucu ağır yaralandığını ve hastanede yaşam mücadelesini kaybettiğini belirterek, milli eğitim camiası, ailesi ve öğrencilere başsağlığı diledi. Mehmet Aktaş’ı yoğun bakımda kaldığı 18 gün boyunca öğrencilerinin de yalnız bırakmadığını ve yaklaşık bin öğrenicinin ziyaret ettiğini belirterek, "Öğrencilerimiz sakın yanlış duygulara kapılmasın. Biz tüm öğrencilerimizi çok seviyoruz. Bu olay öğrencilerimize bakışımızı değiştirmedi” dedi. Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da kendisinin de Düver mahallesinden olduğunu ve bir meslek büyüğünün yanında ağabeyini, köylüsünü kaybettiğini söyledi. Yılmaz, "Bir gün hepimiz ölümü tadacağız. Ancak, bu şekilde olması bizi son derece üzdü. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Öğrencilerimizle, öğretmenlerimizin birlikte anıldığı böyle üzücü olaylar yaşatmasın" diye konuştu.
Mehmet Aktaş’ın cenazesi, Kuran-ı Kerim okunması ve duaların ardından meslektaşları ve öğrencilerinin omuzunda önce cenaze aracına, ardından, cenaze namazının kılınacağı camiye götürüldü. Tören sırasında Mehmet Aktaş’ın kızları Gizem ile Özüm de gözyaşı döktü.

DÖ,MÖ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)