ERZURUM merkez Yakutiye ilçesindeki Kültür Kurumu Ortaokulu öğrencileri, aralarında topladıkları harçlıkları ile 2 bedensel engelliye akülü tekerlekli sandalye aldı.
Kültür Kurumu Ortaokulu'nda düzenlenen törene Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, okulda görevli öğretmenler ile öğrenciler, akülü tekerlekli sandalyeyi alacak olan Nihal Boldoz'un eşi Lokman Boldoz ile Binlik Azbay katıldı. Öğrencilerin aldığı akülü tekerlekli sandalyeler alkışlar eşliğinde protokol tarafından Binlik Azbay ile hastanede tedavi gören Nihal Boldoz'un eşi Lokman Baldoz'a teslim edildi. Akülü sandalyelerden birinin sahibi olan ve 3 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı sonrası bedensel engelli kalan 2 çocuk annesi Binlik Azbay (34), "Bir süre önce eşimden ayrıldım. Engelli ve evde bakım ücreti adı altında aldığım 1600 lira ile kıt kanaat geçiniyorum. Öğrencilerin tek tek yanaklarından öpüyorum. Bu sandalyeye çok ihtiyacım vardı. Şimdi çocuklarıma daha iyi bakabileceğim. İki çocuğumdan da buradaki öğrencileri örnek almalarını istedim" diye konuştu.
Yaklaşık bir ayda topladıkları harçlıkları ile iki engelli vatandaşı sevindirmenin mutluluğu içinde olduklarını söyleyen 7'nci sınıf öğrencisi Özge Binel, "Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bugün arkadaşlarımla birlikte ortak hareket ederek çok güzel bir olaya şahit olmanın sevinci içindeyim. Umarım bu gibi başka projeler de gerçekleştiririz" dedi.

Tİ(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)