MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleri ile ilgili sözlerine tepki gösteren bir grup genç, yağmur altında kızlı- erkekli halı saha maçı yaptı.
Fethiye Gazi Halı Saha'da yapılan maça 7'si kadın 18 protestocu katıldı. Kızlı- erkekli karma takımlar kuran protestocular, yağmur altında karşılaşmaya başladı. Tamamen ıslanmalarına aldırmayan kadınlar, gol yollarında da etkili olduklarını gösterdi. 'Yeşil takım'dan Melike Göngör 2 golle takımını sırtlarken, karşılaşma 'kırmızı takım'ın 6-5 üstünlüğüyle sona erdi. Centilmenliğin üst seviyede olduğu 1 saatlik mücadele sonunda rakipler birbirlerini kutladı.
"KIZLI- ERKEKLİ HERŞEY DAHA GÜZEL"
Karşılaşmada 2 gol atan Melike Güngör, kızlı- erkekli her şeyin güzel olduğunu söyledi. Daha önceden halı saha maçlarına katıldığını anlatan Güngör, Başbakan'ın öğrenci evlerine ilişkin sözlerinden sonra etkinliğin daha farklı anlam kazandığını kaydetti.
"PROTESTO NİTELİĞİ TAŞIYOR"
Kimya mühendisi Fatma Elmas ise, öğrenci evlerine ilişkin tartışmaların ardından halı saha maçında oynamak istediğini anlattı. Yağmur altında son derece çekişmeli bir müsabakayı tamamladıklarını kaydeden Elmas, şöyle konuştu:
"Kızlı- erkekli maçlar eskiden de yapılırdı. Ancak normalde 3-4 kızı zor maça getirirdik. Başbakan'ın sözlerinden sonra tamamen kız takımlarının maç yapabileceği bir topluluğumuz oldu. Bu maç protesto niteliği taşıyor. Maçlarımız artık böyle devam edecek." 
"EVİMİZİN İÇİNE GİRMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"
Öğrenci evlerinde kızlı- erkekli kalındığı için şikâyetlerin gündeme geldiğini anlatan müzisyen Yeşim Saraç da halı sahada ve toplumun her alanında erkeklerle gayet iyi anlaştıklarını aktardı. Centilmence bir maç olduğunu sözlerine ekleyen Saraç, “Evimizin içine kimsenin girme hakkı yok. Çok üzerimize geliyorlar. Kızlı- erkekli bir aradayız ve çok mutluyuz" dedi.
Kızlı- erkekli arkadaş gibi de eş gibi de yaşamayı iyi bildiklerini dile getiren Kamil Ovacık ise, öğrenci evleri tartışmasından rahatsız olduklarını dile getirdi. Kimseden bir şey öğrenmeye ihtiyaç duymadıklarını belirten Ovacık, kızlı- erkekli çok eğlenceli bir maçı yağmur altında tamamladıklarını kaydetti.