Cevdet ŞEN/ KINIK,(İzmir),() - İZMİR'in Kınık İlçesi'nde, Soma'daki maden faciasında ölen işçilerden 37 yaşındaki İbrahim Salgın'ın, Akdeniz Anemisi tedavisi gören oğlu, 14 yaşındaki İsmet Salgın'ın tedavi masrafları için madende çalıştığı ortaya çıktı. İbrahim Salgın, Kınık Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Maden faciasında ölen işçilerden İsmet Salgın'ın ölümünden sonra ortaya çıkan hayat hikayesi yürek burktu. 15 yıl önce Aynur Salgın ile yaşamını birleştiren İbrahim Salgın'ın oğlu İsmet Salgın, Akdeniz Anemisi hastalığı ile dünyaya geldi. Bir kahvehanede garson olarak çalışan Salgın, oğlunun tedavi masraflarını karşılayamadı. Önce evini satan İbrahim Salgın küçük bir eve taşınıp madende işe başladı. Çocuğunun tedavi masrafları için çalışırken madende hayatını kaybeden Salgın'ın cenazesi, Manisa Kırkağaç'taki Soğuk Hava Deposu'nda alınan cenazesi İzmir Kınık Belediyesi Soğuk Hava Deposu'na getirildi. Burada yıkanıp kefenlendikten sonra Türkcedit Mahallesi Yeni Camii'nde ikindide kılınan namazın ardından Kınık Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine katılan ailesi ve yakınları gözyaşı döktü.
EŞİ YARDIM İSTEDİ
Cenaze sonrası konuşan eşi 33 yaşındaki Aynur Salgın, 'Çok üzüntülüyüm. İbrahim'in işleri iyiydi, idare oluyorduk. Yalnız Bağ-Kur'umuzu ödeyemediğimizden dolayı oğlumuzun ilaçlarını alamıyorduk. Borcumuz büyüyünce madende çalışmaya başladı. Böyle bir kaza başına meydana geldi. Oğlumuz için madende çalışıyordu. Yetkililer yaşadığımız yeri görsün, bize sahip çıksın" dedi.

CŞ (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)