İSTANBUL, () MALTEPE Belediyesi, oğlunun katilini ipten alan İranlı Samareh Ali Nezhad’ı ‘Yılın Annesi’ seçti. Rahatsızlandığı için Türkiye’ye gelemeyen annenin ödülünü İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi Hasan Şabani aldı.
Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve eşi Çiğdem Kılıç’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi Hasan Şabani ve eşi, CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Celal Dinçer ve Kadir Gökmen Öğüt, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ile çok sayıda Maltepeli katıldı. CHP Milletvekili Şafak Pavey’in Gezi Olayları için hazırladığı belgeselin gösterildiği törende İran’daki görüntülerin yayınlandığı sinevizyon, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
‘SEVGİNİN EN GÜZELİNE LAYIKLAR’
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç annelerin saygının, sevginin en güzeline layık maltepe elit kızlar olduklarını belirterek, ‘Çocukları için fedakarlıklardan kaçınmayan annelere, sevgi ve saygı sunmaktan hiçbir zaman kaçınmamalıyız’ diye konuştu. Kılıç, Nezhad’ın ödülünü İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi Hasan Şabani’ye verdi.
HASTANE BAHÇESİNDEN MESAJ VERDİ

Yüksek tansiyon şikayetiyle hastanede tedavi altında tutulan Samareh Ali Nezhad, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a hastaneden bir mesaj gönderdi. Nezhad mesajında, “Yaptığımız hazırlıkların ardından Tahran’a gelirken beklenmedik rahatsızlığımdan dolayı istemeyerek de olsa doktorların tavsiyesi üzerine ertelemek zorunda kaldık. Şahsınız ve temsil ettiğiniz belediye adına teşekkürlerimi belirtirim. Henüz başlamadan bitirmek zorunda kaldığım bu ziyaret istemeyerek de olsa bir araya gelmiş güzide anneler ve güzide kadınlar arasında olamamamı da önlemiş oldu. Bunun üzüntüsünü ifade etmek isterim” dedi.
Samareh, Türk televizyonlarına da hastane bahçesinden canlı yayınla bağlandı.
(FOTOĞRAF)