AYDIN Doğan Vakfı tarafından düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda 2009-2013 yılları arasında ödül alan karikatürlerinden oluşan sergi EgeArt günleri kapsamında İzmir Özel Türk Koleji Uşakizade Köşkü’nde sergilenmeye başladı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği 30. yılını kutlayan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda 80 eser sergilendi.
Ege Üniversitesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği EgeArt Sanat Günleri, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan eserlerin sergilenmesiyle açıldı. Serginin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “EgeArt günlerine, sanatı algılayıcı ve uluslararası akademik rehberle haykırarak başladık. Sanatın sorgulayıcı gücüne ihtiyacımız var. Karikatür sanatı ise en özgür olanıdır. Bu binada yapılmasının bir önemi ise bambaşkadır. Öncelikle Aydın Doğan Vakfı’na teşekkürlerimizi iletmek istiyorum” dedi.
Aydın Doğan Vakfı adına teşekkür plaketini Hürriyet Ege köşe yazarı Bülent Katarcı, İzmir Özel Türk Koleji adına ise Genel Müdür Yiğit Tatış aldı.
Sergi 16 Aralık tarihine kadar açık kalacak.