MUĞLA’nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Beldesi’nde, çevreciler, yol için ODTÜ’deki ağaç kesimine tepkilere, düzenledikleri eylemle destek verdi.
Çevrecilerin oluşturduğu 'Gümüşlük Platformu' tarafından 'ODTÜ’yü terket' adı altında düzenlenen eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı. Gümüşlük Platformu üyelerinin başlarında üzerinde yaprak, ağaç dalı ve kelebek gibi çeşitli böcek figürlerinin bulunduğu taçlar takarak katıldığı eylemde, Nazım Hikmet’in 'Davet' isimli şiirindeki "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" dizelerine yer verilen pankart ile 'Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı’nda', 'Yeşilden elini çek', 'Diren ODTÜ' yazılı dövizler taşıdı. Grup adına açıklama yapan fotoğraf sanatçısı Murat Ateş, şöyle dedi:
"Eylemi düzenlemekteki amacımız; sadece ODTÜ’de değil Türkiye’nin neresinde olursa olsun rant, beton uğruna yasaları, hukuğu hiçe sayarak ardından insanların aklıyla zekasıyla hem alay edip hem hakaret ederek her türlü canlıya karşı fütursuzca davranacağını ve hesap sorulmayacağını sananlar aldanıyor. Buradan ODTÜ’deki kıyıma destek vermek için her türlü girişimi sürdüreceğiz."
Grup daha sonra, sık sık 'ODTÜ, Gümüşlük Seninle' sloganları atıp, 'Melih Gökçek gittiğin yol, yol değil' diye bağırarak Ak Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’na tepkilerini dile getirdi. Ardından da grup, hep bir ağızdan 'Davet' isimli şiiri okudu. Yaklaşık bir saat süren eylem, grubun alkışlı protestosuyla sona erdi.