ANKARA Büyükşehir Belediyesi, yapımını sürdürdüğü ODTÜ'den geçen yolun havadan çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak yazılı bir açıklama yaptı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada "ODTÜ yolu boyunca 350 kamyon, 100 iş makinesi ve 1500 personelle 7/24 hummalı bir çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, yola 6 adet alt-üst geçit yapım çalışmalarına da devam ediyor. Eskişehir Yolu, Anadolu Bulvarı, Konya Yolu ve Dikmen’i birbirine bağlayarak, bölge trafiğine rahat bir nefes aldıracak olan yolun ODTÜ arazisi içinden geçen bölümünde gece gündüz çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, toplam 4 kilometrelik yolun her iki yanına ayrıca 600 mm’lik yağmur suyu hattı da döşüyor" denildi.
"Yolun durumunu ortaya koyan havadan çekilen fotoğraflarlardan da anlaşılacağı gibi çalışmalar gece-gündüz sürüyor" diyen ve yola ilişkin bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, söz konusu yolun Eskişehir Yolu, Anadolu Bulvarı, Konya Yolu ve Dikmen'i birbirine bağlayarak, bu ana arterlerdeki trafiği büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi. Üçpınar, "Yol boyunca yapımına devam ettiğimiz 6 adet alt-üst geçit köprülü kavşağımızla da bu yollar arasındaki bağlantıyı sağlayacağız" dedi.
ODTÜ'nün A1 kapısı çıkışında yapılacak köprü ile Eskişehir Yolu'ndan gelen araçların söz konusu ODTÜ yoluna katılımının sağlanacağını anlatan Vedat Üçpınar, "Hemen köprü sonunda yapımı devam eden ‘U’ Alt geçidi ile de Anadolu Bulvarı’ndan gelen ve ODTÜ’den çıkan araçlar, bu geçidi kullanarak, Merkez istikametinde Eskişehir Yolu’na bağlanabilecekler" diye konuştu.
Ayrıca Öğretmenler Caddesi'nin ODTÜ yolu ile kesişiminde yapımı süren kavşağın çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Fen İşleri Dairesi Başkanı Üçpınar, "Bunun ardından da yol üzerinde ODTÜ-A1 kapısı girişinin önünde ODTÜ’nün, Çiğdem ve 100. Yıl Mahallelerinin yola bağlantılarını sağlayacak olan köprülü kavşak çalışmamızı tamamladık. Söz konusu yolun ile Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi kesişiminde başladığımız alt geçit ile Dışişleri Bakanlığı kampusunun ODTÜ yoluna bağlantısını sağlayacak köprülü kavşak çalışmalarımız ise devam ediyor" dedi.
ODTÜ Yolu'nun Konya Yolu bağlantısını sağlayacak viyadüğün yapım çalışmalarının da sürdüğünü ve bu viyadük ile yolun Konya Yolu ve Dikmen bağlantısının sağlanacağını anlatan Fen İşleri Dairesi Başkanı Üçpınar, "Tüm bu yolları birbirine bağlayarak, hem güzelliği hem yeşili hem de trafiği rahatlatacak olan köprülü kavşaklarıyla bu yol da Başkent trafiğine rahat bir nefes aldıracak" dedi.
MELİH GÖKÇEK, HAVA FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ yolundaki çalışmaların havadan çekilmiş fotoğraflarını twitter adresinden attığı şu twittlerle takipçileriyle paylaştı:
"Buyurun yeni ODTÜ yolu…"
"Bu yol için nasıl bir mantık kavga çıkarır?"
"Bu kısımdaki değişikliğin tamamının tasarımı ODTÜ tarafından yapıldı..daha ne isterler ki?"
"Şu yolun güzelliğine bakın…Birilerinin bütün çirkinliğine rağmen, yol güzel mi güzel"