Yüksel BALCI/ÖDEMİŞ (Manisa), () - İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki Merkez Tarımsal Kalkınma ve Fidancılık Kooperatifi, 160 bin süs bitkisi satışı için Ankaralı bir firma ile sözleşme imzaladı.
Doğru Yol Partisi eski İzmir Milletvekili Erkut Şenbaş, AK Partili Ödemiş Belediye Meclis üyesi olmasının ardından verdiği sözü tuttu. Bir süre önce "Ankara'da Ödemiş'in sesi olacağım, Ödemiş çiçekçiliğini Ankara'ya taşıyarak ilçe ekonomisine katkı sağlayacağım" diyen Şenbaş, Ödemiş'ten 160 bin süs bitkisi almak üzere Ödemiş Merkez Tarımsal Kalkınma ve Fidancılık Kooperatifi ile sözleşme imzalanmasını sağladı.
Bademli'de bulunan Ödemiş Merkez Tarımsal Kalkınma ve Fidancılık Kooperatifi'nde düzenlenen törende, kooperatif başkanı Mehmet Giden ile Tuzcuoğlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Sedat Şenbaş, Ankara Ata Peyzaj firması sahibi Furkan Korkut Ata sözleşmeyi imzalayarak süs bitkilerinin önümüzdeki hafta Ankara'ya sevk edileceğini açıkladı. Erkut Şenbaş'ın oğlu Ali Sedat Şenbaş "Ödemiş üreticisine ve esnafına katkı sunmak amacıyla bugün bir işadamımızı Ankara'dan Ödemiş'e getirip, süs bitkisi alımını sağladık. Ödemiş'in kalkınması için birtakım müteşebbisleri ilçemize getireceğiz. Seçimlerden önce bu konuda zaten söz vermiştik. Baba dostu kooperatif başkanımızın da destekleriyle Ödemiş'e faydalı olacak ve yeni bir yol açacak sözleşmeyi imzaladık. Çok mutlu ve gururluyuz. 20 kamyonluk çalı grubu süs bitkisi satın alındı. İnşallah bu çalışmalar Ankara ile sınırlı kalmayacak. Yurt geneline ve yurt dışına da bu yolu açmak istiyoruz. Belediye Başkanımız Mahmut Badem'in Ödemiş'e getirdiği vizyonun da bugünkü anlaşmada katkısı çok büyüktür. Bu bir başlangıçtır. Devamını hep beraber getireceğiz" dedi.
Ödemiş Merkez Tarımsal Kalkınma ve Fidancılık Kooperatifi Başkanı Mehmet Giden de bitkilerin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne gideceğini söyleyerek Ankara'nın güzelleşmesi için değerlendirileceğini ifade etti. Bundan sonra da alımların süreceğini belirten Giden, artık pazar aranmasına gerek kalmadığını vurguladı. Alım yapan iş adamı Furkan Korkut Ata da "Ödemiş'te yetişen çeşitli varyetelerdeki bitkilerden almak için geldik. Ödemiş'te ürün kalitesi çok yüksek. Ödemiş'ten daha büyük alımlar yapmak istiyoruz. Ödemiş'teki ürün durumunu görünce, buna olan inancımız daha da güçlendi. Anlaşmamız hayırlı olsun" dedi.

YB(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)