Yüksel BALCI/ÖDEMİŞ (İzmir), () - İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde, Soma'da meydana gelen maden faciasında ölen işçiler için bir araya gelen vatandaşlar, mumlu anma etkinliği düzenledi. Faciadan sorumlu olanların cezalandırılmasını isteyen vatandaşlar, etkinliği her akşam sürdüreceklerini söyledi.
Ödemişliler, faciada ölen işçileri anmak için sosyal medya üzerinden anlaşıp ilçedeki Salı Pazarı'nda, dün saat 21.00 sıralarında bir araya geldi. Yanlarında getirdikleri mumları yakan vatandaşlar 'Soma kaza değil, cinayettir', 'İş kazası değil, iş güvenliği istiyoruz' dövizleri taşıdı. Bir süre burada oturan vatandaşlar, faciada sorumlu olan kişilerin cezalandırılmasını istedi. Yeterli duyarlılık oluşana kadar etkinliği her akşam sürdüreceği belirtildi.
İngilizce Öğretmeni Taner Toroslu, "Soma'da hayatını kaybeden madencilerin acılarını paylaşmak için burada oturup mum yaktık. Soma'da yaşananların iş kazası değil cinayet olduğunu düşünüyoruz. Sorumlular hesap vermeden etkinliğimize ara vermeyeceğiz" dedi.

YB(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)