MANİSA Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından başlatılan 'Kaçak Ürün Alma, Kapıma Kilit Vurma' kampanyasının Manisa’daki bakkallar tarafından desteklendiğini dile getirdi. Ünlübaş, Manisa’da satılan her 5 sigaradan birisinin de kaçak olduğunu iddia etti.
Türkiye genelinde özellikle kaçak sigara ve kaçak içki satışının önüne geçmek için Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından başlatılan 'Kaçak Ürün Alma, Kapıma Kilit Vurma' kampanyası Manisa’da da ses getirdi. Manisa Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, merkezdeki toplam 1500 bakkal ve tekel bayiinde kampanyanın uygulandığını açıkladı.
YILLIK 5 MİLYAR LİRALIK VERGİ KAYBI
Türkiye’de kaçak sigara satışının yıllardır devam ettiğini hatırlatan Oda Başkanı Ünlübaş, sorunun her yıl artış gösterdiğini söyledi. Ünlübaş, "Bu sorun esnafımızın gelirini baltalıyor. Sorun sadece Manisa esnafının değil, milyarlarca liralık vergi kaybı ve kamu sağlığına olumsuz etkileriyle Türkiye’nin meselesidir. Kaçak sorunu, çaydan mazota, sigaradan alkole pek çok sektöre yayıldı. Türkiye’nin yıllık 5 milyar liralık vergisi uçup gidiyor" diye konuştu.
KAÇAK SİGARALARI TOPLAYACAK YER KALMADI
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaçak sigara konusunda başarılı operasyonlar yaptığını, ancak halen kaçak sigaranın il sınırları içine girmesinin önüne geçilemediğine dikkat çeken Oda Başkanı Ünlübaş, "Manisa’da satılan her 5 sigaradan birisi kaçak. Bu da bakkalımızı ve tekel bayiimizi olumsuz etkiliyor. Emniyetimiz kaçak sigarayla mücadele konusunda başarılı operasyonlara imza atıyor. Emniyet operasyonlar neticesinde topladığı kaçak sigaraları artık koyacak yer bulamıyor. İtfaiyenin depolarını kullanıyor" dedi. Ünlübaş, Manisa’da başlatılan 'Kaçak Ürün Alma, Kapıma Kilit Vurma' kampanyası çerçevesinde tüm bakkal ve tekel bayilerine afiş asıldığını dile getirerek, "Bu afişlerimize vatandaşlarımızın dikkat edeceğine inanıyoruz. Böylece kaçak sigara ve kaçak ürünlerin alımının önüne geçmiş oluruz" dedi.