KAYSERİ'nin Develi Belediyesince, ilçede yetişen gacer bitkisinden yapılan gacer ekmeği kamuoyuna tanıtıldı. Sindirimi kolay olan ekmeğin sağlık açısından da önemli olduğunu belirten Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sancar Bulut, ekmeğin obeziteyle mücadelede de kullanılabileceğini söyledi. 
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen Gacer Ekmeği tanıtım toplantısında konuşan Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, ekmeğin yöresel ürün olarak hiçbir katkı maddesi olmadan tamamen doğal olarak üretildiğini belirtti. Ekmeğin, kepekli olarak öğütülen gacer bitkisinden elde edilen unla yapıldığını dile getiren Özkan, "Bu lezzeti tanıtmak istiyoruz. Bunun için ilgili esnaf temsilcilerimizle birlikte tescil başvurularımızı da yapacağız. Üretimi arttırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor" dedi.
'PROTEİNİ YÜKSEK VE LEZZETLİ'
Özkan’ın ardından konuşan Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sancar Bulut, ekmeğin sağlık açısından faydalı olduğuna dikkat çekti. Gacerin kılçıklı yabani bir bitki olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Bulut, şunları anlattı:
"Üretiminde zorluk var. Bu nedenle az üretiliyor. Amacımız üreticilerimizi cesaretlendirmek. Bölgede yazlık buğday ekmeği olarak da adlandırılıyor. Proteini yüksek ve lezzetli besleyici bir ekmek. GDO tartışmalarının yapıldığı bir ortamda alternatif olarak pirinç ve bulgurun yerine de kullanılabilir. Pirinç ve buğdayla yapılan tüm yemekler gacerle de yapılabilir."
'TRABZON EKMEĞİNE RAKİP'
Ülkemizde nüfusun yüzde 35’inin obezite tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Bulut gacer ekmeğinin bu alanda önemli bir alternatif olduğunu söyledi. Ekmeğin 15 günlük dayanıklılık süresi olduğunu da ifade eden Bulut, üretiminin artışı ile birlikte Trabzon ekmeğine de bu alanda rakip olacağını belirtti. Bu sırada araya giren Develi Belediye Başkanı Recep Özkan ise "Bizim ekmeğimiz Trabzon ekmeğinden daha lezzetli" diye konuştu.
'YURT DIŞINDAN TALEP ÇOK AMA KARŞIYALAMIYORUZ'
Develi’de gacer üreticisi çiftçi Doğan Özdemir ise İngiltere, Hollanda ve Almanya’dan kendilerine gacer ekmeği konusunda yoğun talebin olduğunu, ancak üretim az olduğu için talebi karşılayamadıklarını söyledi. Özdemir, "Ekmeğinin yanı sıra çorba, dolma, pilav gibi 7 çeşit yemeği de yapılıyor. Aynı zamanda böreği ve helvası da var. Çok lezzetli ve sağlıklı bir ürün. Ancak bölgede üretici olarak sınırlı sayıdayız" dedi.