Şafak NEGÜZEL/ EREĞLİ (Zonguldak), () - İNGİLTERE Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in  2008'deki Türkiye ziyaretinde Çankaya Köşkü'nde onuruna verilen yemekte kullanılan sandalyelerin üretildiği Karabük'ün Yenice İlçesi'ndeki fabrikada, ABD Başkanı Barack Obama'nın evindeki yemek sandalyelerinden de imal edildi.
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nce düzenlenen 'Kültürler Buluşuyor' etkinliğinde, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelip ilçeye yerleşen insanlar bir araya geldi. Her yörenin ürünlerinin sergilendiği etkinliğe Yeniceliler Derneği ile katılan Sandalye Fabrikası'nın sahibi Ali Karakaş, İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in onuruna köşkte verilen yemek için ürettikleri 'Tiffany' model sandalyeyi tanıttı. Karakaş, Obama'nın evinde yemek odasında kullanılan sandalyenin de aynısını yaptıklarını belirterek, o sandalyeyi de etkinlikte sergiledi.
Ali Karakaş, Türkiye'de de pek çok ünlü mekan için de sandalye ürettiklerini söyledi. Ali Karakaş, yaptıkları özel tasarım sandalyelerle Yenice'nin adını dünyaya duyurmak istediğini belirterek, şöyle konuştu:
"Tiffany sandalyeler Türkiye'de ilk ve tek patentli ürünümüzdür. 2008'de İngiltere Kraliçesi Türkiye geldiğinde onuruna verilen yemekte kullanılmıştır.
Kraliçenin geleceği daha önce programlandığı için 1 ay önceden siparişler verildi. Organizasyon firmalarının talebi üzerine, irtibat sonucunda gönderildi ve o yemekte kullanıldı. 2 bin adet gönderdik."
Obama'nın evinde yemek odasındaki sandalyelerin bir versiyonunu da yaptıklarını belirten Karakaş, "Altın varak boyalı 'Napolyon' modelimiz, Obama'nın özel mutfağında kullanıldığı sandalyenin Türkiye versiyonudur ve patentli ürünümüzdür. Bunlar tamamen kendi ürünlerimizdir" dedi.
Sandalye sektöründe Türkiye'de ilk 5'in içinde olduklarını vurgulayan Karakaş, 10 yıllık dönem içinde dünyada sandalye sektöründe ilk 10 firma arasına girmek istediklerini kaydetti.

ŞN(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)