Yüksel KOÇ-Arzu KAYA-Ezgi ÇAPA-Cemal KÖYÜK/İSTANBUL, ( BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Giderken yanına bir Kur'an-ı Kerim al, kalan 5 cüzü de orda tamamlarsın. Orası Medrese-i Yusufiye'dir" dediği emniyet amiri İsmail Arslan serbest kaldı.

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 kişiden aralarında İstanbul İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanırken Ali Murat Hamarat, Muhammet Fatif Tezcan, İsmail Arslan, Serdar Güldalı, Ahmet Öztürk tahliye edildi.

AVUKAT: REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDUM, TAHLİYE VERDİ
Serbest bırakılan isimler arasında emniyete teslim olurken, "Kalan 5 cüzümü şehit anneleri okusun" diyen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Giderken yanına bir Kur'an-ı Kerim al, kalan 5 cüzü de orda tamamlarsın. Orası Medrese-i Yusufiye'dir" dediği emniyet amiri İsmail Arslan'da bulunuyor. Mahkeme sonunda konuşan Arslan'ın avukatı, "Benim müvekkilim tutuklanacaktı. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmasını örnek vererek reddi hakim talebinde bulundum. Bunun üzerine hakim tahliye kararı verdi" dedi.

BAŞBAKAN'IN SÖZLERİNE YANIT VERMEDİ
İsmail Arslan tahliye sırasında kendisine sorulan soruları yanıtsız bıraktı. Arslan çıkışta sevdiklerine sarılarak gözyaşı döktü.

(FOTOĞRAF)