Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL, () AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyası hesabına yardımda bulunan vatandaşlarla biraraya geldi. Kurtulmuş, "Türkiye'de hep beraber bu Pazar günü tarihi bir olayın şahitleri oluyoruz. Tarihi hep beraber yazıyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.  Kurtulmuş, "Her yerde gördüğüm manzarada bu millet kararını verdi" diye konuştu.

"CHP ZİHNİYETİ BUGÜN MİLLETİN KARŞISINDA YENİLMİŞTİR"

Numan Kurtulmuş, seçim otobüsüyle geldiği Üsküdar Bağlarbaşı Ziraat Bankası Şubesi önünde meşalelerle karşılandı. Kurtulmuş seçim otobüsünden vatandaşlara seslendi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin, tarihi bir seçim olacağını söyleyerek, "10 Ağustos 2014 seçimlerini Türkiye siyasi tarihini yazanlar bundan 50 sene, 100 sene sonra Türkiye siyaseti için fevkalade önemli bir dönüm noktası olarak kaydedeceklerdir. Türkiye'de hep beraber bu Pazar günü tarihi bir olayın şahitleri oluyoruz. Tarihi hep beraber yazıyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BAŞGİL'İ TEHDİTLERLE VAZGEÇİRDİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu ülkede yıllarca sorun olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Her Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde birtakım Ali-Cengiz oyunları oynanmış, Türkiye'de siyasi krizler, siyasi kaoslar çıkartılmıştır. 1960 darbesinden sonra milletin adamlarından birisi rahmetli Ali Fuat Başgil hocayı Cumhurbaşkanı adayı dahi yaptırmayan güçler, Allah'a çok şükür 10 Ağustos'ta milletin içinden çıkacak yeni Cumhurbaşkanını engelleyemeyecekler. Engelleyemediler. O zaman Başgil hocanın cumhurbaşkanı adayı dahi olmasına rıza göstermeyen mani olan CHP zihniyeti... Neden mani oluyordu? Milletin içinden bir adamdı. Milletin değerlerine sahip olan birisiydi. Milletin imanına, inancına, itikadına sahip olan birisiydi. Başgil'in cumhurbaşkanı adayı olmasına mani oldular. İstanbul'dan Ankara'ya gidince garda koluna girdiler ve Başbakanlığı götürdüler. İki tane o dönemin önemli generali Başgil'e şunu söylediler.'Hoca eğer cumhurbaşkanı adayı olursan senin hayatını garanti edemeyiz'. Bu tehditlerle adaylıktan vazgeçirdiler. Şu günlere bakar mısınız? Bu milletin değerlerine, inançlarına sahip olduğu için Başgil'in cumhurbaşkanı adayı olmasına müsaade etmeyen CHP zihniyeti bugün milletin karşısında yenilmiştir. Vallahi billahi bizim adayımız da muhafazakardır, dindardır diyerek sayın Ekmel beyi cumhurbaşkanı adayı gösterdiler. Nerden nereye geldi. Bu adayın çıkmış olması bile Türkiye'de bundan böyle seçimleri milletin kazandığının, bu siyasi mücadeleyi milletin kazandığının en güzel işaretidir." 

 

"ERDOĞAN'I İNŞALLAH İLK CUMHURBAŞKANI OLARAK ÇANKAYA'YA UĞURLUYORUZ".
Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti:
"30 Mart seçimlerinde çok yere gittim. Her gittiğim yerde şunu söyledim. Millet cumhurbaşkanını seçtiği sürece, bu ülkede milletin çarşısından pazarından geçmeyen, milletin şarkısıyla türküsüyle ilgisi olmayan, milletin tarihiyle medeniyetiyle ilgisi olmayan, milletin camisiyle mescidiyle ilgisi olmayan hiç kimse cumhurbaşkanı olamayacaktır bundan sonra. Bu 64 yıllık siyasi mücadeleyi millet kazanmıştır. Bu topraklarda 150 yıllık siyasi mücadeleyi millet kazanmıştır. Bu ülkenin gelişmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Pazar akşamı yeni Türkiye'nin kapıları ardına kadar açılıyor. Bu millet artık bu yoldan ilerleyecektir. Güçlü büyük Türkiye istikametinde hep beraber ilerleyeceğiz. Türkiye'nin güçlü olması sadece Türkiye'de yaşayan insanlarımızın güçlü olması için, sadece bizlerin huzurlu, sadece bizlerin gelişmiş olmamız için değil, yeryüzündeki bütün mazlumlar için, bütün mağdurlar için Türkiye'nin güçlü olması şarttır. Eğer Türkiye büyük güçlü Türkiye olursa İsrail Gazze'deki bu zulümleri yaparken bin kere düşünür. Eğer Türkiye büyük ve güçlü Türkiye olmaya devam eder, gücüne güç katmaya devam ederse Doğu Türkistan'da müslüman Türk kardeşlerimize zulüm yaparken bin kere düşünürler. Myanmar'da, Sudan'da, Somali'de dünyanın dört bir tarafında, Suriye'de insanlara zulmederken 50 bin kere düşünüler. İşte 10 Ağustos'ta seçime giderken sadece Üsküdar için değil, sadece İstanbul için değil, sadece Türkiye için değil, bütün dünya mazlumları için oy veriyor ve Recep Tayyip Erdoğan'ı seçilmiş ilk cumhurbaşkanı yapıyoruz. Ondan sonra da Türkiye'nin ayağına çelme takmak isteyenlerin hepsinin rüyaları kaçmaya devam edecek. Bir daha hiç kimse Türkiye'de bu gidişatın önünü kesmeye asla niyet edemeyecek. Hiç kimse bir daha devlete karşı, AK Parti'ye karşı, millete karşı kumpas kuramayacak, kumpas kurmayı aklından geçiremeyecek. Her yerde gördüğüm manzarada bu millet kararını verdi. Recep Tayyip Erdoğan'ı milletin adamını, içinden çıkan birisini, çarsısından pazarından gelen birisini, milletin türküsünü söyleyen birisini, milletin değerlerine sahip olan birisini, milletin tarihini benimseyen birisini, milletin medeniyetinin kodlarına sahip olan birisini, milletin camisinden mescidinden gelen birisini inşallah seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak Çankaya'ya uğurluyoruz"

ÜSKÜDAR'A GEÇTİ

Kurtulmuş konuşmasının ardından AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'na geçerek Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz Pazar günü Maltepe Sahili'ndeki mitingine Makendonya'dan İstanbul'a gelerek katılanlarla biraraya geldi.

(FOTOĞRAF)