Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN, () - MERSİN'de ve Sinop’ta kurulması planlanan nükleer santrallere tepki amacıyla Artvin'in Hopa İlçesi'nden kayıkla kürek çekerek İstanbul'a gitmek için 11 gün önce yola çıkan 52 yaşındaki Hüseyin Ürkmez, Giresun’a ulaştı.
Üzerinde, 'Hopa'dan İstanbul'a Nükleersiz Türkiye için kürekle Karadeniz' yazılı küçük kayığıyla Giresun'a gelen ve Kumyalı Balıkçı Barınağı'nda destek verenlerin karşıladığı  Hüseyin Ürkmez, açıklamalarda bulundu. 11 gün önce kürek çekmeye başladığını anlatan Ürkmez, yaklaşık 1.5 ay sonra İstanbul Ortaköy’e ulaşarak eylemini tamamlayacağını ifade etti. Tek amacının 'Nükleersiz Türkiye' olduğunu kaydeden Ürkmez, son yıllarda tahrip edilen doğanın nükleer santrallerin kurulmasıyla tamamen yok olacağını ileri sürdü. Hopa’dan yola çıktıktan sonra sahil boyunca fotoğraf çekmediğini ve denize girmediğini belirten Ürkmez, "Çünkü sahillerimiz katledilmiş. Her taraf çirkin yapılaşmalarla dolmuş, sahiller tahrip edilmiş. O kadar ülke kıyısında kürek çektim ama ilk defa böyle bir kıyı şeridi gördüm. Sahillerimiz dolgu alanlarıyla, derelerimiz hidroelektrik santrallerle katledilmiş. Çirkinliği görmemek için artık geceleri de seyahat edeceğim" dedi.
Ürkmez, yıllardır bir şeylere dikkat çekmek için kürek çektiğini ifade etti. Hüseyin Ürkmez, "Ülkemizde nükleer santral kurulmasına insan gücüyle karşı çıkabileceğimiz düşüncesiyle bin 500 kilometrelik yolculuğa başladım. Başımızın üstünde yağan rahmetten, üzerine bastığımız topraktan, soluduğumuz havadan korkmak, kaçmak istemiyoruz. Sizler de karabasan gibi Karadeniz’in, Akdeniz’in üzerine çökmeye hazır radyasyon yüklü bulutları dağıtmak zorundasınız" diyerek destek istedi.
Ürkmez, daha sonra da Giresun Belediye Başkanvekili Hayati Tökez'i ziyaret etti.  Ziyarette, Ürkmez'in doğa konusundaki endişelerine hak verdiğini anlatan Başkanvekili  Tökez, "Hassasiyetinize teşekkür ederim. İnşallah ses getirir ve birilerine ulaşır. Tüm ülkeyi duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi, yol boyunca enerji vermesi için Giresun fındığı ve fındık mamulleri hediye etti. Ürkmez, bir süre dinlendikten sonra kayığıyla tekrar denize açılarak yoluna devam etti. 
Bu arada, daha önceki yıllarda İstanbul'dan İskenderun, Atina ve İtalya'ya yine kayıkla kürekle çekerek giden Hüseyin Ürkmez'in gelecek sene İtalya' dan Portekiz'e, sonraki yıl da Portekiz'den de İngiltere'ye kürek çekeme planları olduğu öğrenildi.

FOTOĞRAFLI