ÜRETİLDİĞİ dönemlerinin en lüks araçları olan, 1970’li yıllardan 1990’ların ortalarına kadar da özellikle büyükşehirlerde taksi-dolmuş olarak kullanılan klasik otomobiller, günümüzde nostalji düşkünlerinin gözde 'Gelin arabaları' haline geldi.
Yüzlerce klasik otomobil, Türkiye’nin dört yanında nikah ya da düğün günlerini renklendirmek isteyen çiftlere, 'Gelin arabası' olarak kiraya veriliyor. İnternette, sadece bu amaç için kurulmuş çok sayıda site bulunuyor. 1930’dan 1970’li yıllara kadar üretilen otomobillerin birkaç saatlik kirası, yakıt, süsleme ve şoför hizmeti dahil 800 ile 1500 TL arasında değişiyor. Gelinlik kıyafeti giydirilmiş bebek ve kurdelelerle son derece sade  süslenmiş, kaset çalarından nostaljik Türkçe sözlü şarkıların yükseldiği klasik otomobillerle gelin kuaförden alınıyor. Nikah ya da düğünün bitişi ardından yeni evlenen çiftin, ilk gecelerini geçireceği adrese bırakılıyor. Güzergahın 100 kilometreyi aşması durumunda müşterilerden ek ücret isteniyor.
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve KKTC'de söz konusu otomobilleri kiraya veren 'www. gelinarabasi.com' yetkilileri, evlenecek çiftlerin klasiklere olan ilgisinin çok arttığını belirtti. Site yetkilisi Kurtuluş Kollukçu, klasik otomobilleri daha çok genç çiftlerin tercih ettiklerinin altını çizerek şunları söyledi:
"Fotoğraf çekimlerindeki görsel güzellik, ilk tercih sebebi oluyor. Hatta önemli sayıda çift, sadece fotoğraf çektirmek amacıyla kiralamak istiyor. Ancak araca bindiklerinde bir döneme imzasını vuran bu klasik araçların dizaynından, estetiğinden ve rahatlığından etkileniyorlar. Onları görenlerin yüzlerindeki tebessümler, kendilerine sallanan eller bu etkiyi pekiştiriyor. Hal böyle olunca, klasik otomobilleri düğün bir başka deyimle gelin arabası yapmak isteyenlerin sayısı hızla artıyor. En çok talep, sırasıyla İstanbul, Ankara ve Bursa’dan geliyor."
EN PAHALISI 1937 MODEL LIMOUSINE
Düğün süreci için en çok kira istenen klasik otomobil, 1500 liralık bedeliyle 1937 model Cadillac la Salle Limousune. Bunu 1100 TL ile Chrysler Windsor Deluxe takip ederken, 1950, 1960 ve 1970’li yılların Impala, Chevrolet, Plymouth Cambridge marka otomobilleri 800 liraya kiraya veriliyor,