ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Yabancılar Meclisi tarafından geliri engelliler yararına kullanılmak üzere kurulan 4'üncü Uluslararası Alanya Noel Pazarı'na yerli ve yabancı binlerce kişi katıldı.
Alanya Belediyesi bünyesinde 2004 yılında kurulan Yabancılar Meclisi tarafından organize edilen 4'üncü Uluslararası Alanya Noel Pazarı, İskele Meydanı'ndaki Şelale önünde açıldı. Alanya'da yerleşik yaşayan yabancıların açtığı yiyecek ve hediyelik eşya stantları büyük ilgi gördü. Yerli halkın da stant açtığı pazar, halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin müzik dinletisiyle satışa başladı. Etkinlikte büyükler, meydana kurulan 16 metrelik dev çam ağacının etrafında hatıra fotoğrafı çektirirken, çocuklar da 'Noel Baba' kıyafeti giyen turistlerle ilgilendi.
GELİR ENGELLİLERE HARCANACAK
Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, “Tüm milletleri buluşturan bu etkinlikte buluşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Noel Pazarı'nın tüm geliri Alanya Engelsiz Yaşam Merkezi ile Patika Engelsiz Yaşam Derneği'ne bağışlanacak" dedi.
YENİ YIL HUZURU
"Noel denilince akla yenilenme ve tazelenme gibi bir anlam geliyor" diyen Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, “Bugün burada kurulan Noel Pazarı ile birçok hayır işlenecek. Birçok insanda yeni umutlar ve yeni bir yıla mutlu girmenin huzuru olacak. Kültürlerin sentezlendiği bu şehirde böyle bir birliğin olması çok sevindirici bir durum" diye konuştu.