İbrahim MAŞE- Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Mahallesi'nde yapımı planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'ni protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bulunan Atıf Yılmaz Meydanı'nda toplanan yaklaşık 250 nükleer karşıtı, 'Nükleer Santral İstemiyoruz' ve 'Akkuyu Soma Olmasın' yazılı pankart açarak, 'Nükleere İnat Yaşasın Hayat', 'Soma'da Bir Ölü, Akkuyu'da Bin Ölü' sloganları attı. Bir süre slogan atan eylemciler, Ak Parti Yenişehir İlçe binasına gitmek için Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca slogan atan eylemciler, 'Soma'da 301 Ölü, Nükleerde Kaç Ölü', ve 'Nükleer Santral İstemiyoruz' yazılı dövizler taşıyarak yapımı planlanan nükleer santrali protesto etti.

İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki bulunan Ak Parti Yenişehir İlçe binasına yürümek isteyen eylemcilerin önü, ilçe binasının yaklaşık 100 metre önünde barikat kuran polisler tarafından kesildi. Eylemciler yürümek için ısrar edince, polisler barikatı 30 metre geriye çekti.

Barikat önünde toplanan kalabalık adına açıklama yapan NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, "Soma'da yaşanan katliamın asıl sorumlusu, ülkemizde 1980'den sonra uygulanan neoliberal devlet politikaları olan özelleştirme ve taşeronlaştırmayı çok acımasızca uygulayan AKP hükümetidir. Ülkemizi ticari bir şirket gibi yöneten AKP hükümeti tarihin en büyük maden kazasının meydana gelmesine neden olmuştur. Soma madeninde yangını engelleyemeyen ve söndüremeyerek resmiyette 301 kişinin hayatına kıyan zihniyet, Akkuyu ve Sinop'ta kurmayı planladığı nükleer santrallerle ülkemizi rasyasyon cehennemine dönüştüreceği kesindir. Soma'da 301 cana kıyan AKP hükumeti, planladığı santrallerle sadece Mersin ve Sİnop'ta değil, ülkemizde ve dünyada milyonlarca insanın yaşamını olumsuz etkileyecektir. Yetkililer Soma faciasından ders alarak tüm dünyaya nükleer felaket yaşatmamak için ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerine son vermelidir'' diye konuştu.

Açıklamamnın ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı

İM(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)