İZMİR'in Selçuk İlçesi'ne bağlı Şirince Köyü'nde kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle hakkındaki 2 yıllık hapis cezasını çekmek için geçen 2 Ocak'ta Torbalı Açık Cezaevi'ne giren yazar Sevan Nişanyan, cezaevinde yaşadıklarını yazınca hakkında soruşturma açıldı. Nişanyan, bu yazdıklarından dolayı önce Buca Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Nişanyan, yer olmadığı için burada taş yatakta yatırıldığı gündeme gelince, bu kez Aliağa Kapalı Cezaevi'ne nakledildi.
Yazar, dilbilimci Sevan Nişanyan, kaçak inşaat yargılamasından verilen 2 yıllık hapis cezasını çekmek üzere geçen 2 Ocak'ta yanında eski eşi Müjde Tömbekici, çocukları David ile Arsen Nişanyan ile Torbalı Açık Cezaevi'ne gelip teslim oldu. Sevan Nişanyan, Cezaevi Mektubu-7 başlığı ile başlayan ve Twitter'den kendi kişisel bloğunda yazdığı yazısında, "Cezaevi yaşamının temel kuralı şu: ısırmazsan ısırırlar. Bütün sistem bunun üzerine kurulmuş. TC bürokrasisi adı verilen yozluk deryasının özü de bu değil mi?" dedi, bazı konulardan yakındı.
Sevan Nişanyan bu kazlıklarından hemen sonra İzmir Buca Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Ancak Nişanyan’ın burada da 'yatak yok' gerekçesiyle yerde yatırıldığı önesürüldü. Bu durumun da kamuoyuna yansımasının ardından Nişanyan bugün Aliağa Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Prof. Dr. Ali Nesin, bugün Nişanyan’ı ziyarete gittiklerinde nakil işleminin gerçekleştiğini öğrendiklerini belirtti. Nesin, Aliağa Kapalı Cezaevi’nin şartlarının görece daha iyi olduğu belirtti.
Sevan Nişanyan’ın avukatı Murat Akçı ise Nişanyan hakkında Torbalı Açık Cezaevi yönetiminin 'memura hakaret ve tehdit' iddiasıyla açtığı davanın 27 Mart’ta görüleceğini açıkladı. Akçı, Nişanyan’ın ne kadar süre kapalı cezaevinde kalacağının bu mahkemenin sonucunda belli olacağını sözlerine ekledi.

BK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)