AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde nişanlısı Enes Kurt'tan dün sabah böbrek nakli yapılan, ancak gece solunum yetmezliği sonucu yaşamını yitiren 25 yaşındaki Esin Kıran, memleketi Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı.
A-galaktozidaz enziminin eksikliği sonucu ortaya çıkan doğuştan bağışıklık sistemi bozukluğu MPGN (membranoproliferatif glomerülonefrit) hastası olan ve 2001 yılında bu hastalığa bağlı böbrek yetmezliği çeken Esin Kıran'ın cenazesi bugün, Balıkesir'e getirildi. Esin Kıran'ın cenazesi Zahire Pazarı Camii'nde ikindide kılınan cenaze namazına müteakip Çınarlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Cenazeye Altıeylül Belediyesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kıran'ın akrabası da olan Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray, Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Zeki Uslu, nişanlı çiftin çalışma arkadaşları katıldı.
Kızının beklenmedik ölümü ile büyük üzüntü yaşayan anne Kadriye Keskinoğlu ve nişanlısı Enes Kurt, cenazeye katılamadı. Enes'in yoğun bakımdan çıktıktan sonra nişanlısının öldüğünü öğrendiği ve büyük üzüntü yaşadığı öğrenildi. Cenazede aileyi Kıran'ın dayısı Turgay Keskinol, temsil etti.
ACI KADER
Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Zeki Uslu, Esin'in yaşaması için herkesin elinden geleni yaptığını ancak kaderin değişmediğini söyledi. Uslu, "Esin'in böbrek yetmezliği nedeniyle yüzde 60 engelli raporu vardı. Bu nedenle bizim derneğimizin de üyesiydi. Esin'e 13 yıl önce annesi Kadriye Kıran, böbreğini vermişti. Ancak bu böbrek de iflas edince, bu kez babası Arif Kıran'ın böbreğinin nakli gündeme gelmişti. Babası üç ay önce kızına böbreğini vermeye hazırlanırken, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Nişanlısı Enes düğün hediyesi olarak böbreğini verdi, ama yine de kaderin önüne geçemedik" dedi.

FOTOĞRAFLI