BURSA'da Merkez Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Nilüfer Tiyatro Festivali 1 Mart'ta başlayacak. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek festivalde, yurt içi ve yurt dışından 46 oyun sahnelenecek.
Nilüfer Tiyatro Festivali, Nazım Hikmet Kültürevi sahnesinde yapılan basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Bozbey, Tiyatro Festivali'nin artık uluslararası boyut kazandığını belirterek “Nilüfer Tiyatro Festivali geçtiğimiz yılki organizasyon ile ilk kez uluslararası boyuta ulaşmıştı. Festival bu yıl da Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya, Makedonya ve Letonya gibi ülkelerden gelen tiyatro gruplarının oyunlarıyla sanatın evrenselliğini sahnelere taşıyacak." dedi.
Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Nilüfer Tiyatro Festivali Mart Ayı'nın ilk günü başlayacak ve bir ay boyunca sürecek. Festivalde tiyatro oyunlarının yanı sıra "Festival Buluşmaları" adı altında çeşitli söyleşi ve atölyeler de gerçekleşecek. Tiyatro ve Türkiye'nin güncel sorunlarının tartışılacağı söyleşilerde Hakan Gerçek, Engin Hepileri, Abdullah Semercioğlu, Füsun Demirel, Emre Kınay, Serpil Tamur, Ayşegül Bahtiyaroğlu, Sami Berat Marçalı gibi tiyatrocular izleyiciler ile bir araya gelecek. Nilüferliler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek 8 söyleşide sevdikleri oyuncuları daha yakından tanıma fırsatı yakalarken, düzenlenecek atölyelerle kendilerini geliştirme imkanı bulacak.Festivalde engelli bireyler için bir önceki festivalde olduğu gibi 10 oyunda görme engelli bireyler için betimleme, 3 oyunda da işitme engelliler için işaret dili çevirisi yapılacak. Tiyatro oyunları Nazım Hikmet Kültürevi, Konak Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi ve Fethiye Kültür Merkezi ve Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda sahnelenecek.