TOKAT'ın Niksar İlçe Belediye Başkanı MHP'li Duran Yadigar, ilçe ortasındaki çarşı ve arastayı yeniden düzenleyerek halkın hizmetine sunduklarını belirterek, "Bizim sloganımız 'Çarşı, AVM'ye karşı'" dedi.
Niksar İlçesi'nin yenilenen yüzü, Antalya Expo Center'da Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL tarafından düzenlenen Yapı Restorasyon, Renovasyon ve Kültürel Değerleri Koruma Fuarı'nda tanıtıldı. Fuarda bir sunum yapan Niksar Belediye Başkanı MHP'li Duran Yadigar, büyük bir AVM kurmak ve buna izin vermek yerine, ilçenin ortasındaki çarşı ve arastayı yeniden düzenleyerek halkın hizmetine sunduklarını belirtti.
Niksar Kalesi'ni de restore ettiklerini belirten Yadigar, "Bizim artık sloganımız haline gelen 'Çarşı, AVM'ye karşı' sözüyle harekete geçtik. İlçemizin en eski çarşısını, arastasını, yolları ve eski Niksar evlerini yeniletip, o eski güzelleğini yeniden ortaya çıkardık. İlçemize gelenler yine o tertemiz sokaklar, binalar ve esnafın sıcak hizmetiyle karşılanıyor" diye konuştu.
Niksar'ı dünya mirası kentler arasına soktuklarını belirten Yadigar, "Sponsorlar, esnaf, belediye ve halk olarak el ele verip, ilçemizdeki binaları özgün yapılarını koruyarak yeniledik. Türkiye'deki herkesi ilçemizi görmeye davet ediyoruz. Müzelerimiz, özellikle son 'Davut Yıldızı'nın bulunduğu ören yerlerimizi ve kalemizi görmeye davet ediyoruz. Bu güne kadar toplam 300 civarında eski evi özgün mimarisine uygun şekilde restore ettirdik" dedi.