Faik KAPTAN/İSTANBUL,() Türk Hava Yolları’nın (THY) Nijerya’nın Kano kentinde gelen ve geldiği ülkede sıtma teşhisi konulan İtalyan kadın yolcu, uçakta ateşlenip kusunca kesin tanı doğrulanması için Atatürk Havalimanı’ndan ambülansla Haseki Hastanesi'ne götürüldü.
Nijerya’nın Kano kentinden İstanbul’a gelen THY uçağındaki İtalya kadın yolcunun Türk hava sahasına girildiği sırada ateşi yükseldi. Yolcu bir kez de kusunca uçuş ekibi tarafından özel bir bölmeye alındı. Bunun üzerine pilot Atatürk Havalimanı uçuş kulesine haber verdi ve uçak altına tıbbi ekip istedi.
Saat 09.55'te Atatürk Havalimanı’na inen THY’nin Nijerya uçağına giren Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü sağlık ekipleri yolcuya müdahale etti.
Edinilen bilgiye göre İtalya yolcunun uçağa binmeden önce ateşinin yükseldiği ve oradaki doktorların teşhisine göre sıtma hastası olduğu belirtildi. İtalya yolcuya hastalığın tedavisi için ilaç da veren Nijerya’daki doktorlar elinde sıtma ilaçları olan yolcunun uçağa binmesine izin verdi. Ancak uçakta ateşi tekrar yükselen İtalyan yolcunun ilk müdahalesini yapan Atatürk Havalimanı’ndaki doktorlar, hastayı Nijerya’daki sıtma teşhis tanısının doğrulanması için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.
Sağlık Bakanlığı'nın ambülansı ile Haseki Hastanesi'ne götürülen yolcu karantinaya alındı.
(FOTOĞRAFLI)