KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 6'ncı Kocaeli Kitap Fuarı'na 'Memleketimin Koyunları' isimli kitabıyla katılan şarkıcı Nihat Doğan, sanatçıların aydın ve topluma duyarlı olması gerektiğini söyledi.
Uluslararası Fuar Merkezi'nde 6'ncı Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan şarkıcı Nihat Doğan 'Memleketimin Koyunları' isimli kitabını imzaladı. Kitap fuarında söyleşide konuşan Nihat Doğan, sanatçıların aydın ve topluma duyarlı olması gerektiğini belirtirken söyle devam etti: 
"Sanatçı sadece şarkısını söyler diyorlar. Sanatçı ve sanatı icra eden arkadaşlar daha sonra 'Bu ülkede sanata ve sanatçıya saygı yok, hürmet yok, değer yok' diyorlar. Hiç sevenle sevmeyen bir olur mu? Hiç hal hatır soranla, sormayan bir olur mu? Hiç cenaze ve düğününüze gelenle, gelmeyen bir olur mu? Olmaz. Sen gitmezsen, sormazsan, hal hatır bilmezsen o halk seni ne diye alıp bağrına bassın? Şarkını dinler. O zaman şarkın,  yaptığın film kadar olabiliyorsun. O şarkı ve dizinin miladı dolduğu zaman senin de miladın dolmuş oluyor. Sanatçı aydın, topluma duyarlı olmalı. Sanatçı ülkenin, devletin, milletinin acısını, dünya insanlarının acısını kendi insanları gibi hissetmeli. Hissedersen sanatçı, aydın oluyorsun. Zorluklara karşı göüs gerersen aydın oluyorsun. Sanatçının fikri güzel olursa halk da onu bir yerlere taşıyor. Sanatçı aydın olmalı. Topluma duyarlı olmalı." 
Kocaeli'nin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu da belirten Doğan, 1999 Marmara Depremi sırasında Gölcük'te askerlik yaptığını belirterek, "Bu kentten her geçişimde o günü hatırlarım. Bu nedenle Kocaeli'nin benim için yeri özeldir" dedi. Doğan söyleşisinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı.

EA(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)