Uğur MART/NİĞDE, () - NİĞDE protokolü katıldığı 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nde kısa da olsa çocukluk günlerini yaşadı. Vali Necmeddin Kılıç'ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, çelik çomak oynayıp, öğrencilerle halat çekme yarışına girdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile Türkiye genelinde yürütülen proje kapsamında hazırlanan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, Niğde Stadı'nda başladı.
297 ÖĞRENCİ YARIŞACAK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şenliğin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, oyunların, çocukları hareketsiz ve sağlıksız bir şekilde tek başına televizyon izlemekten, bilgisayar başında zaman geçirmekten, sürekli ders çalışmaktan kurtararak, kendilerini tanımalarına ve özelliklerini bilmelerine, insanlarla iyi iletişim kurmalarına katkı sağladığını belirtti. Yaşar, "Bu amaçla ilimizde 7 Nisan- 18 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan bu şenlikte mendil kapmaca ve yakan top yarışmaları yapılacaktır. Mendil kapmaca dalında 9 okulumuzdan 117 öğrencimiz, yakan top kız dalında 7 okulumuzdan 105 öğrenci, yakan top erkek dalında 5 okulumuzdan 75 öğrencimiz olmak üzere 297 öğrencimiz yarışacaktır" dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ise geleneksel çocuk oyunlarını hem ortaya çıkarmak hem de unutulmaya yüz tutmuş oyunları gençlere ve büyüklere hatırlatmak amacıyla böyle bir organizasyonun düzenlendiğini söyledi.
ÇELİK ÇOMAK OYNADILAR
Konuşmaların ardından Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve daire amirleri şenliğin açılışını yaptılar ardından çelik çomak oynadılar. Renkli görüntülere sahne olan şenliğin açılışında protokol üyeleri kısa da olsa çocuklarını yaşarken, daha sonra öğrencilerle birlikte halat çekme yarışı yaptılar.

UM(OA/CK) (FOTOĞRAFLI)