Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ilçede kurulan termik santralleri protesto yürüyüşüne polis izin vermedi.
Silopi Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, termik santralleri proteste için yürüyüş yapmak istedi. Sabah saatlerinde Dicle Mahallesi'nde bulunan dernek binası önünde toplanan gruba, Genç Gönüllüler Platformu üyeleri ve öğrenciler de destek verdi. Basın açıklaması için toplanan göstericiler, 'Termiğe hayır','Asit yağmurlarına hayır', 'Termik santral istemiyoruz' şeklinde pankart ve dövizler taşıdı. Sık sık sloganların atıldığı gösteride basın açıklaması yapan Silopi Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Süer, kurulan termik santrallerin insan hayatını hiçe saydığını belirterek, "Termik santrallerin asıl amacı bölgeyi insansızlaştırmaktır. Termik santraller doğal yaşam akışı ve yaşamı tehdit ediyor. Halkımızla alay edercesine gururla inşa ettikleri dev zehir yuvası termik santrallerin reklamını yapıyorlar. Bu bizi derinden yaralamaktadır. Aynı zamanda tepkimizin şiddetini artırmaktadır Silopi yıllardır savaş koşullarına maruz kaldı. Bu toprakların dirençli ve onurlu insanları tarihi, kültürel ve doğal yaşam değerlerine sarılarak haksızlığa hiçbir zaman boyun eğmedi. Enerji üretimi için güneşimiz, rüzgarımız bize yeterken enerji politikaları adına bize termik santraller, HES'ler, barajlar gibi köleleştirme araçları dayatılıyor. Çok açık bir şekilde biliyoruz ki bu teşebbüsler Silopi'yi ve bütün bölgeyi insansızlaştırma politikasından başka bir şey değildir" dedi.
YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ
Açıklamanın ardından toplanan kalabalık dernek binası önünden Sanat Sokağı'na yürüyüş yapmak istedi. Bölgede güvenlik önlemi alan polis yetkilileri, yürüyüşün yasal olmadığını belirterek izin vermeyeceklerini söyledi. Dernek yöneticileri ve polis yetkilileri arasında yapılan görüşmelerin sonunda, yürüyüşe izin verilmeyeceği kesinleşince toplanan kalabalık alkış ve sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.

MSY(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)