NEVŞEHIR’de Kızılay Kan Merkezi ve merkez Mehmet Gülen İlkokulu  işbirliği ile 'Velilerden kan bağışı' kampanyası düzenlendi. Gün boyu sürecek kampanyada 200 ünite kan toplanması hedefleniyor.
Sabah saat 09.00’da başlayan kan verme işlemi için okula gelen vatandaşlara öncelikle görevli öğrencilerin yardımıyla kan bağış formu doldurtuldu. Kimlik bilgileri alındıktan sonra hemşire tarafından tansiyon, ateş ve nabız ölçümleri yapıldı. Daha sonra kan veren bağışcıya meyve suyu ve bisküvi ikram edildi.
Kızılay Kan Merkezi doktoru Süleyman Kurt, Türk Kızılay’ı Nevşehir Kan Merkezi olarak kuruldukları 2007 yılından bu yana halkın güveninden ve giderek artan kan bağışından memnun olduklarını söyledi. 2007 yılında ilk başladıkları yıl ancak 250 ünite kan bağışı alabildiklerini belirten Kurt, geçen yılın sonu itibariyle ise büyük bir gelişme kaydederek 7 bin 500 üniteye ulaştıklarını ifade etti.
'KAN MARKETTE BULUNMAZ' 
Mehmet Gülen İlkokulu Müdürü Hasan Çevik ise, kanın gerekli olduğunda markette bulunamayacağını, herhangi bir yerden de satın alınamayacağını hatırlattı. İhtiyaç olduğunda insana kanı uymadığı için büyük sıkıntılar yaşandığına işaret eden Çevik, Bu kampanya ile toplumda duyarlılık oluşturmak istiyoruz. Öğrencilerimiz 18 yaşından küçük olduğu için kan veremiyor ama büyüklerine telkinde bulunuyorlar. 2 saat içerisinde 20 ünite kan topladık. Akşama kadar 200 üniteyi bulacağımıza inanıyorum" diye konuştu.